HDP'li gençler: Şenyaşar ailesine destek suçlama konusu yapıldı

Parti faaliyetlerinin suçlama konusu yapılarak tutuklandıklarını belirten HDP PM üyesi Livan Orman, bu suçlamalar arasında Emine Şenyaşar’a destek ziyaretinin de yer aldığı söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Gençlik Meclisi üyeleri ile ilçe yöneticilerinin evlerine 29 Temmuz’da polis tarafından baskın yapıldı. Evlerin kapılarının kırıldığı operasyonda, HDP Parti Meclisi (PM) üyesi Livan Orman ve Ahmet Beyazıt’ın yanı sıra 10 kişi gözaltına alındı. 4 günlük gözaltıdan sonra adliye sevk edilen 12 kişiden Orman, Beyazıt’ın aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklanırken, 7 kişi de adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 12 kişi hakkında 13 Ağustos’ta “örgüte üye olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla iddianame hazırlandı.

ŞENYAYAŞAR’A DESTEK ‘SUÇU’

Mezopotamya Haber Ajansı'ndan Mehmet Aslan'ın haberine göre, 143 sayfalık iddianamede, Gençlik Meclisi’nin yaptığı basın açıklamaları ve duyuruları suç olarak gösterildi. Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar’ın kent adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti’ne 1 Haziran 2021’de destek vermek üzere ziyaret eden meclis üyelerinin yaptığı sosyal medya paylaşımı da suç olarak lanse edildi. İddianamede, telefon görüşmeleri, sanal medya paylaşımları ve PKK lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecride dikkat çeken basın açıklamaları, etkinlikler ve bu etkinliklerde halay çekmeleri de suçlama konusu yapıldı. İddianame 7 Eylül’de İstanbul 25’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Mahkeme aynı gün tensip ile tutuklu bulunan 5 kişi hakkında tahliye kararı verdi. (HABER MERKEZİ)