HDP'den Meclis'te oturma eylemi

HDP, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşma yapacağı Meclis açılış oturumuna, partilerine yönelik operasyonlarda tepki göstererek katılmadı. Meclis'te basın toplantısı düzenleyen HDP Eş başkanları ve milletvekilleri daha sonra muhalefet bahçesinde oturma eylemi başlattı.

HDP'liler TBMM'de oturma eylemi başlattı.
Google Haberlere Abone ol

ANKARA - HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile milletvekilleri Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, parti yöneticisi ve üyelerine yönelik son günlerde artan operasyonları eleştirdi, "Hedefleri HDP'siz Türkiye, HDP'siz siyaset" dedi.

Ne yapılırsa yapılsın yapılsın HDP'nin yükselişinin durdurulmayacağını belirten Buldan HDP'nin demokratik zeminde siyaset ısrarını sürdüreceğini söyledi.

HDP'liler tutukluların fotoğraflarıyla oturma eylemi yapıyor.
HDP'liler tutukluların fotoğraflarıyla eylem yaptı.

 

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da operasyonları eleştirdi, "HDP olarak ayaktayız, kararlıyız, haklıyız" dedi. HDP'nin hiçbir şekilde demokratik siyaset zeminini terk etmeyeceğini tekrarlayan Sancar, demokrasi ittifakından da vazgeçmediklerini belirtti.

Meclisin açılış törenine katılmama kararı aldıklarını belirten Sancar, "Bu Meclis'e karşı bir tutum değil, ama bu kadar büyük bir haksızlık, hukuksuzluk ve zulmü Meclis Genel Kurulu'mdan değil, Meclis bahçesinden duyurmayı daha doğru yöntem gördük, bu nedenle katılmayacağız. Genel Kurul devam ederken oturma eyleminde olacağız" dedi.

HDP Milletvekilleri daha sonra yürüyerek muhalefet bahçesine geçerek burada oturma eylemi yaptı.

CHP'DEN ZİYARET

CHP Milletvekilleri Levent Gök, Sezgin Tanrıkulu ve Utku Çakırözer, Meclis bahçesinde oturma eylemi gerçekleştiren HDP Eş Genel Başkanları ve milletvekillerini ziyaret etti. (DUVAR)