HDP’den ilk tepki: Türkiye’nin demokrasisi açısından hayal kırıklığı

Anayasa Mahkemesi’nin ‘bloke’ kararını ‘Türkiye için hayal kırıklığı’ olarak nitelendiren HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tiryaki, seçimlere daha büyük bir motivasyonla hazırlanacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki, Anayasa Mahkemesi’nin HDP’nin hazine yardımının bulunduğu hesabına geçici bloke koymasını değerlendirdi. Kararın sadece HDP açısından değil, Türkiye’nin demokrasisi açısından büyük bir hayal kırıklığı olduğunu belirten Tiryaki, seçimlere çok daha büyük bir motivasyonla hazırlanacaklarını söyledi.

Tiryaki karara ilişkin değerlendirmesinde şunları söyledi: “Bu ülkede kanunların Anayasa’ya uygunluğunu denetleyen, temel hak ve özgürlükleri ihlal edilenlerin bireysel başvuru yoluyla hak aradığı bir mahkemenin bu kadar gerekçesiz biçimde, ancak nihai olarak verilecek bir kararı vermiş olması büyük bir talihsizlik ve hayal kırıklığı. Bu sadece HDP açısından bir hayal kırıklığı değil. Türkiye’nin demokrasisi açısından hayal kırıklığı”

'TÜRKİYE İÇİN TALİHSİZLİK'

Türkiye'nin 2023 yılında hala siyasi partileri kapatmayı, siyasi partilerin mal varlıklarına el koymayı, hesaplarına bloke koymayı tartışmasının ve bloke kararının seçimden birkaç ay önce alınmasının büyük bir talihsizlik olduğunu ifade eden Tiryaki, “Biz 30 yıllık siyasi geleneği olan bir partiyiz. Onlarca siyasi partinin yürüttüğü mücadelenin bir parçası olarak tanımlıyoruz kendimizi. Kapatılan çok sayıda parti oldu. Bunların hiçbiri Kürtlerin, demokrasi isteyenlerin, özgürlük isteyenlerin, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollardan çözülmesini savunanların yürüttüğü siyasi mücadeleyi durduramayacak” dedi.

‘SEÇİMLERE ÇOK DAHA BÜYÜK BİR MOTİVASYONLA HAZIRLANACAĞIZ’

Seçimlere çok daha büyük bir motivasyonla hazırlanacaklarını söyleyen Tiryaki, “Halkımızın sonuna kadar partisinin yanında olacağını biliyoruz. Emin olun biz değil, bu kararı alanlar, bu başvuruyu yapanlar ve bu başvuruyu yaptıranlar pişman olacak” diye konuştu. 

Etiketler hdp anayasa aym