HDP’den gözaltılara tepki: Sıkıştıklarında kadınları hedef alıyorlar

HDP Kadın Meclisi, 25 Kasım’dan bu yana gözaltına alınan kadınlar için açıklama yaptı. Başaran, “Savaş iktidarına biz geri adım attıracağız” dedi.

Google Haberlere Abone ol

Nur Kaplan

ANKARA - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “örgüt üyeliği” iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında 14 kentte 50 kadın hakkında gözaltı kararı verildi, çok sayıda kadın gözaltına alındı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nden bu yana onlarca kadının gözaltına alınmasını tepki göstermek için HDP Kadın Meclisi üyeleri genel merkez binasında açıklama yaptı.

‘BİAT ETMİYORUZ’

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başarır, TJA’lı kadınların gözaltına alınmasının kadın mücadelesine yapılan bir operasyon olduğunu söyledi. 25 Kasım’da kadına yönelik şiddetle mücadele etmek isteyen kadınların tümüne saldırdığını söyleyen Başarır, “İktidar kadınları hedef aldı. İstanbul’da en az 200 kadın gözaltına alındı, faşizm uygulandı. İstanbul’da iki kadın sınır dışı edilme tehdidiyle yüz yüze. Buna rağmen mücadele ediyoruz, biat etmiyoruz” dedi.

25 Kasım haftası Kürt kadın hareketine operasyon yapıldığını söyleyen Başarır, “Biz bu filmi çok gördük. İktidar her sıkıştığında kadınları hedef alıyor. Onların esas yapmak istediği faşizme karşı direnen kadınların mücadelesini parçalamak. Toplum içinde kışkırtılan erkeklerin hedefiyiz. Savaş iktidarına biz geri adım attıracağız. Korkun kadınlardan” ifadelerini kullandı.

Etiketler kadın gözaltı hdp