HDP'den 'Demokratik Cumhuriyet Konferansı': Nasıl bir ülke istiyoruz?

HDP’nin, ‘Cumhuriyetin ikinci yüzyılında nasıl bir ülke’ sorusuna yanıt arayacağı ‘Demokratik Cumhuriyet Konferansı’ 4-5 Şubat’ta İstanbul’da düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Halkların Demokratik Partisi (HDP), 4-5 Şubat tarihlerinde, İstanbul’da ‘Demokratik Cumhuriyet Konferansı’ düzenleyecek. Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girmeye hazırlanırken Türkiye’nin oldukça kritik bir süreçten geçtiğini belirten HDP, ülkenin içerisinde bulunduğu kriz halinin derinleşip ağırlaştığını, emek, özgürlük ve demokrasi güçlerinin bu sürece daha güçlü bir biçimde müdahale etmesi gerektiği görüşünde.

‘CUMHURİYETİ DEMOKRASİYLE BULUŞTURMANIN YOLLARINI ARAYALIM’

Demokratik Cumhuriyet Konferansıyla, “Nasıl bir ülkede, nasıl bir cumhuriyet rejiminde yaşamak istediğimizi ortaya koymalıyız” sorusunun yanıtını arayacak olan HDP kaynakları, “Konferansla 100 yıllık süreçte demokrasiyle buluşamamış olan cumhuriyetin demokrasiyle buluşmasının yollarını birlikte aramak istiyoruz” diyor.

‘EZİLENLERİN, YOK SAYILANLARIN SÖZÜ VE MÜDAHALESİ OLACAK’

Demokratik Cumhuriyet Konferansı’nın “ezilenlerin, sömürülenlerin, yok sayılanların ve rejim tarafından dışlanan-ötekileştirilen tüm kesimlerin” sözü ve müdahalesi olacağı inancını taşıdığını ifade eden HDP’li kurmaylar, toplumun tüm kesimlerini ‘Demokratik Cumhuriyet’i tartışmaya çağırdı “Cumhuriyetin 100. yılı yaklaşırken taleplerimizi gür sesle dillendirmenin tam vakti olduğunu düşünüyoruz” dedi.

‘AYDINLAR KATKI SUNACAK’

50’ye yakın aydın, yazar ve akademisyenin katkı sunacağı konferansta yerel demokrasi, demokratik bir ekonomi, demokratik bir yeni anayasa, demokratik ulus, kadın özgürleşmesi ve toplumsal cinsiyet gibi başlıklar ele alınacak. (DUVAR)

Etiketler HDP cumhuriyet çağrı