HDP: Suruç Davası’nda failler açığa çıkarılmadı

Suruç Katliamı’na ilişkin mahkemenin kararı, HDP Dersim örgütü tarafından protesto edildi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada “Sadece bir kişi üzerinden olayı şekillendiren bir sonuç çıktı” denildi.

HDP Dersim, yaptığı açıklamayla Suruç Davası kararına tepki gösterdi.
Google Haberlere Abone ol

DERSİM – Suruç Katliamı’nın mahkemenin dün aldığı karar, HDP Dersim tarafından tepkiyle karşılandı. Konuyla ilgili yapılan açıklamaya HDP Milletvekili Alican Önlü, HDP il örgütü, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Açıklamada konuşan HDP İl Eş Başkanı Nurşat Yeşil, 6 yıldır devam eden Suruç Katliamı davasının sonuçlandığını belirterek, “Bizler için bütün katliam davalarında olduğu gibi sistemi aklayan, sadece bir kişi üzerinden olayı şekillendiren bir sonuç çıktı” dedi.

‘SURUÇ DAVASI BİZİM İÇİN BİTMEDİ’

7 Haziran seçimlerine atıfta bulunan Yeşil, “5 Haziran’da HDP mitingine saldırı, ardından Suruç ve Gar katliamları yaşandı. Bütün bu katliamlarda failler açığa çıkarılamadı. Ankara Gar Katliamı’nın faillerinden de olan bir kişi ağırlaştırılmış müebbet cezası aldı. Bu tür katliamların arkasındaki örgüt bağlantılarının mutlaka ortaya çıkarılması gerekiyor. Bu konuda kolaylaştırıcı olanların mutlaka yargılanması gerekiyor” diye konuştu. Suruç Davası’nın kendileri açısından bitmediğini söyleyen Yeşil, “Bunun gibi diğer davaların da bitmediğini söylemek istiyoruz. Bu ülkenin aydınlık yüzleri olan insanlar olarak Suruç Davası ve diğer davaların takipçisi olacağız. Arkasındaki bağlantılar ortaya çıkıncaya kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. (DUVAR)