HDP sordu: Bolu Belediyesi'ndeki taciz iddialarından haberdar mısınız?

HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu: "Bolu Belediyesi'ndeki taciz iddialarından haberdar mısınız?"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Bolu Belediyesi'nde yaşanan taciz iddialarıyla ilgili İçişleri Bakanlığı'na soru önergesi verdi. Başaran, belediyede yaşanan taciz iddialarıyla ilgili İçişleri Bakanlığı'na, "Sorumlular hakkında bir yaptırım uygulayacak mısınız?" diye sordu.

'TACİZ EDEN ERKEN İŞE BAŞLADI'

Başaran'ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya verdiği önergede, "Bolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde çalışırken E.A. isimli erkek tarafından tacize uğradığını iddia eden F.Y. isimli işçi kadın “iyi niyete aykırı davranışlarda bulunma” gerekçesinin yer aldığı Kod-46 maddesi ile işten çıkartılmıştır. Taciz eden erkek E.A.’nın ise soruşturmanın takipsizlik ile sonuçlanmasının ardından belediyede yeniden işe başladığı öne sürülmüştür. Ayrıca tacize uğradığını söyleyen 3 kadından birinin zorla istifa ettirildiği, diğer ikisinin ise “iyi niyete aykırı davranışlarda bulunma” gerekçesi ile işten çıkartıldığı yine basına yansıyan bilgiler arasında" dedi.

 'TACİZE UĞRADIĞINI SÖYLEYEN KADIN ZORLA MI İSTİFA ETTİRİLDİ?'

Başaran, Soylu'nun yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu:

- Bolu Belediyesi’ndeki taciz iddialarından haberdar mısınız? 
- Belediyede tacize uğradığını söyleyen kadınlardan birinin zorla istifa ettirildiği ve diğer ikisinin Kod-46 ile işten çıkarıldığı doğru mudur? Bakanlığınıza iddialara dair bir şikayet ulaşmış mıdır?
- Sorumlular hakkında bir yaptırım uygulayacak mısınız? 
- Bolu Belediyesi’nde son iki yıl içerisinde kaç kadın işçi Kod 29, Kod 46 ve türevi kodlarla işten çıkarılmıştır?
- Türkiye’deki belediyelerde son iki yıl içerisinde kaç kadın işçi Kod 29, Kod 46 ve türevi kodlarla işten çıkarılmıştır? (HABER MERKEZİ)