HDP konferansına polis engeli: Kürt halkının kimliğini hedef alıyorlar

Diyarbakır’da HDP'nin bölge konferansının gerçekleştireceği salonun önünde arama noktaları kuruldu. HDP'liler, salonun yakınında yer alan boş alanda konferans düzenledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP, 3 Temmuz'da gerçekleştirilecek 5’inci Olağan Büyük Kongresi’ne hazırlık kapsamında Diyarbakır’da bölge konferansı düzenliyor. “Büyük direniş büyük yürüyüş” şiarıyla gerçekleştirilen bölge konferansı öncesi, polisler konferansın yapılacağı salonun önüne arama noktası kurdu. HDP'liler bunun üzerine Fırat Bulvarı ve Stad yolunu trafiğe kapattı. Arama noktasının kaldırılmaması üzerine partililer, salonun yakınında yer alan boş alanda konferansını düzenledi. 

'BÜYÜK BİR MÜCADELE VERİLİYOR'

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre, tarihi bir süreçten geçtiklerini ifade eden HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, "Bir yandan savaş, çatışma, baskı ve saldırılar, diğer yandan büyük bir direniş ve mücadele veriliyor. Bir yandan ihanet ve işbirlikçilik gibi küçük ve ucuz hesaplar, diğer yandan büyük bedellere rağmen onurlu bir yurtseverlik ve değerlerine sahip çıkma durumu söz konusu" dedi.  

Kürtleri bir yüzyıl daha statüsüz bırakma girişimlerinin sürdürüldüğünü ve buna karşı büyük bir direniş verildiğini söyleyen Temel, bu direnişle köleliğin kırılarak, statüsüzlüğe son verilmek istendiğine işaret etti. Temel, "Böylesi büyük bir direnişin içerisindeyiz. Halkın ve dostlarımızın gözü ve kulağı bizim üzerimizde. Yine egemenler de yakından ve kötü bir gözle bizi takip ediyor" diye kaydetti. 

'DİLİMİZE VE KİMLİĞİMİZE SALDIRIYORLAR'

Kürt halkının kalbinin Diyarbakır'da attığını belirten Temel, şöyle devam etti: "Amed yüz yıllardır direnişin kalesi ve önümüzdeki süreçte de bu rolünü oynayacak. Kürt gençleri özgürlük ve onurlu mücadelede kendilerini feda ettiler. Amed direnişin ve onurun kentidir. Bu gerçekliği tersyüz etmek istiyorlar ve Amed'in kimliğini yok etmek istiyorlar. Kayyımlarla, tutuklamalarla, saldırılarla, özel savaş politikalarıyla halkımızın ve yurdumuzu hedef alıyorlar. Sadece partimizi değil Kürt halkının kimliğini hedef alıyorlar. Kürt halkına düşmanlıkları yıllardır süren bir düşmanlıktır. Dilimize ve kimliğimize saldırıyorlar. Kayyımlarla halkımızın iradesini gasp ediyorlar. Kayyım atandığında Kürtçe tabelalarını indirip, bütün Kürt değerlerine saldırdılar. 2 gün önce de Kürtçe konseri ve tiyatroyu iptal ettiler. Neden? Bize ve halkımıza kızgınlar. Çünkü her şeye rağmen hesaplarını bozuyoruz." (HABER MERKEZİ)