HDP: Halk TV emekçilerinin yanındayız

RTÜK'ün 5 gün kapatma cezası verdiği Halk TV için HDP'den açıklama: "Milyonların haber alma hakkı, RTÜK’ü kendi sansür maşası olarak kullanan iktidar tarafından gasp edilmiştir."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) Halk TV'ye verdiği kapatma cezasına HDP'den tepki geldi.   

Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel tarafından yapılan açıklamada, "Halk TV’ye 5 gün süreyle ekran karartma cezası verilmesi, iktidarın faşizan uygulamalarından birisidir. Milyonların haber alma hakkı, RTÜK’ü kendi sansür maşası olarak kullanan iktidar tarafından gasp edilmiştir" denildi.

İktidarın, ekran karartarak, internet sitelerine erişimi engelleyerek, sosyal medyayı kısıtlayarak ömrünü uzatacağını düşündüğünü söyleyen Temel şunları ifade etti:

"Ancak Ortaçağa yakışır bu uygulamalar, gazeteciliği suç, gazeteciyi suçlu gören bu zihniyet ömürlerini uzatmaya yetmeyecek. Bu ülkede demokrasi isteyen milyonlar ne olduğunun farkında. Gerçekleri söyleyen her sözün neden kısıldığını, gerçeği aydınlatan her ışığın neden karartıldığını, Halk TV’ye bu cezanın neden verildiğini herkes biliyor. Bu ve benzer adımların muhalefeti tümüyle susturma amacı güttüğünü herkes görüyor.

Kaybettikçe saldırıyor, saldırdıkça kaybediyorlar. Ama artık mızrak çuvala sığmıyor. Ne yaparlarsa yapsınlar gerçeklerin üzerini örtemezler. Ekran karartmayla, para cezalarıyla, tehditle Halk TV’yi ve bu ülkedeki cesur gazetecileri durduramazlar.

Şimdi demokratik siyasetin, gazeteciliğin, barış savunuculuğunun suç olmadığını hep birlikte haykırma zamanı. Haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı birlikte mücadele zamanı. Halk TV’ye verilen hukuksuz cezayı bu inançla kınıyoruz. Gerçekleri korkusuzca anlatmaktan vazgeçmeyen Halk TV emekçilerinin yanındayız." (HABER MERKEZİ)