HDP Eş Başkanlarından ‘Kaftancıoğlu’ kararına tepki: Siyasi operasyon

HDP Eş Genel Başkanları Buldan ile Sancar, CHP’li Kaftancıoğlu’na dair yargı kararına tepki gösterdi, iktidara karşı “ortak mücadele” çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na yönelik yargı kararına tepki göstererek açıklama yaptı.

Kararın Kaftancıoğlu’nun şahsında topluma ve siyasal muhalefete verilen bir “gözdağı” olduğunu ifadede eden HDP Eş Başkanları, “Gezi Davasında verilen ‘intikam’ cezalarından sonra CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen ceza Türkiye’nin yaşadığı ağır adaletsizliğin ne ilk örneğidir ve maalesef ne de son örneği olacaktır. Bu karar Kaftancıoğlu şahsında bütün topluma ve siyasal muhalefete verilmiş bir gözdağı, iktidarın sopası haline dönüşen yargı eliyle işlenmiş bir hukuk cinayeti ve açık bir siyasi operasyondur” ifadelerini kullandı.

‘ORTAK MÜCADELE VE GÜÇ BİRLİĞİ’ DIŞINDA BİR SEÇENEK KALMADI’

Açıklamalarını, “Yaşanan son gelişmeler, iktidarın ülkeyi nefessiz ve sessiz bırakana kadar durmayacağını ve seçimler yaklaştıkça saldırılarını artırarak sürdüreceğini göstermektedir” sözleriyle sürdüren HDP Eş Genel Başkanları şöyle devam etti:

"Bu durumdan rahatsızlık duyan bütün güçlerin ve demokratik çevrelerin, yıllardır çağrısını yaptığımız ‘ortak mücadele ve güç birliği’ dışında bir seçeneği kalmamıştır. Savaş, kutuplaştırma, ayrıştırma ve düşmanlaştırma siyasetinin ülkeyi herkes için yaşanmaz bir hale getirdiği gerçeğinden artık hiç kimse kaçamaz, kaçmamalıdır. Biz Halkların Demokratik Partisi olarak bütün bu saldırılar karşısında sessiz kalmayacağız. Bu durumu değiştirmek için hem ortak mücadeleyi örmeye hem de demokrasinin ve adaletin inşası için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” (DUVAR)

Etiketler hsp sancar buldan