HDP, Demokratik Cumhuriyet Konferansı düzenleyecek

HDP MYK, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına giderken “Demokratik Cumhuriyet Konferansı” gerçekleştirme kararı aldı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu’nun toplantısında “Demokratik Cumhuriyet'in inşası" konusu tartışıldı. Kurulda, “Demokratik Cumhuriyet Konferansı” gerçekleştirilmesi kararı alındı. Kurulan komisyon kısa süre içinde çalışmalarına başlayacak ve İstanbul ya da Ankara'da konferans gerçekleştirilecek. 

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre, Konferansa, HDP’nin bileşenleri, siyasi partiler, uluslararası çaptaki aydın, yazar, siyasetçiler davet edilecek. Konferansın sonuçları da MYK’de tartışılacak ve HDP "Demokratik Cumhuriyet"in inşası için yol haritası belirleyecek.

AK PARTİ'NİN ZİYARETİ

Parti genel merkezinde düzenlenen MYK'de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın partiye ziyareti ve anayasa değişikliği teklifi de ele alındı. 

Parti Sözcüsü Ebru Günay,  “Başörtüsü meselesinin bir anayasa değişikliği konusuna dönüştürülmesini doğru bulmuyoruz. Esasen CHP tarafından bu şekilde gündeme getirilmesini de doğru bulmuyoruz. İktidar da bunu bir tür fırsatçılığa çevirerek ortalığı bulandırıyor. Anayasanın en önemli özelliğinin eşitlikçi ve özgürlükçü olmasıdır. Özgürlük ama herkes için özgürlük, her inanç, kültür, dil, kimlik için sınırsız özgürlüğe varız. Anayasayla Kürtlerin, Alevilerin, mütedeyyin kesimlerin, ezilenlerin, işçilerin, kadınların, gençlerin haklarını güvenceye alalım. Böyle bir değişiklik varsa biz varız” açıklaması yaptı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler hdp cumhuriyet