HDP 4, MHP 6 siyasi partiyle bayramlaşacak

Cumhur İttifakı ortağı MHP, Kurban Bayramı’nda video konferans yöntemiyle 6 siyasi partiyle bayramlaşacağını açıkladı. HDP'den yapılan açıklamada da 4 siyasi parti ile bayramlaşılacağı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Siyasi partiler arasında gelenekselleşen bayram ziyaretleri bu yıl da korona virüsü nedeniyle video konferans yöntemiyle yapılacak. Kurban Bayramı’nda MHP, 6 farklı siyasi partiyle bayramlaşırken HDP 4 siyasi parti ile bayramlaşılacağını açıkladı.

HDP heyetinde, Eş Genel Başkan Yardımcıları Tuncer Bakırhan, Tülay Hatimoğulları ile İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ile İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay yer alacak. İlk olarak Gelecek Partisi ile bayramlaşacak olan HDP’nin bayramlaşma programı, CHP, DEVA Partisi ve Saadet Partisi’yle devam edecek.

MHP'de ise Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MYK Üyesi Necmi Yıldırım, Genel Başkan Danışmanı Merve Menekşe’den oluşan heyet, bayramın ikinci günü olan 21 Temmuz Çarşamba günü ilk olarak DSP, ardından AK Parti ile bayramlaşacak. MHP’nin bayramlaşma programı, Büyük Birlik Partisi, Yeniden Refah Partisi, Saadet Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi’yle devam edecek.

CHP 16 SİYASİ PARTİYLE BAYRAMLAŞACAĞINI DUYURDU

Ana muhalefet partisi CHP ise Kurban Bayramı’nda 16 siyasi partiyle bayramlaşacağını açıkladı. AK Parti ve DSP’nin ardından CHP sırasıyla, Vatan Partisi, HDP, İYİ Parti, Büyük Birlik Partisi, Demokrat Parti, MHP, Saadet Partisi, Anavatan Partisi, Genç Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Yeniden Refah Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi ve Türkiye Değişim Partisi ile bayramlaşacak. (DUVAR)