Hazır giyimde yüzde 30 döviz zammı hazırlığı

TOBB Hazır Giyim ve Konfeksiyon Sektör Meclis Başkanı Fayat: Döviz bazlı hammadde fiyat artışı enflasyonu etkiledi, enflasyon artışı hazır giyimdeki fiyatlara yansıtılmadı, yüzde 20-30 zam olabilir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre üretici enflasyonu (ÜFE) mart ayında yüzde 4,13'lük artışla yüzde 31,20'ye çıktı. Üretici enflasyonundaki artışın önümüzdeki günlerde fiyatlara yansıması beklenirken, bu yöndeki ilk açıklama TOBB Hazır Giyim ve Konfeksiyon Sektör Meclis Başkanı Şeref Fayat'tan geldi.

FAYAT: DESTEK YETERSİZ

Fayat, hammadde fiyatlarında döviz bazlı fiyat artışının enflasyonu etkilediğini ve enflasyondaki artışın hazır giyimde tam olarak yansıtılmadığını söyledi. Bloomberg HT'nin sorularını yanıtlayan Fayat, “Hazır giyimde sonbaharda fiyatlarda yüzde 20-30’u aşan oranda artış yaşamak zorundayız" dedi.

'KAPANAN MARKALAR OLABİLİR'

Pandemi ve döviz kurlarındaki artış nedeniyle sektöre sağlanan desteğin yetersiz olduğunu vurgulayan Fayat, önümüzdeki dönemde bir çok markanın kapandığını görebileceğimizi de ifade etti. Fayat, sektör için sağlanan desteklerin yıl sonuna kadar sürdürülmesi çağrısında da bulundu. (EKONOMİ SERVİSİ)