Hazal Ocak'la Çevre Sayfası başlıyor

Gazeteci Hazal Ocak bu pazar ve her pazar Çevre Sayfası ile Gazete Duvar okurlarıyla buluşacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çevre ve kent muhabiri Hazal Ocak her pazar bir çevre dosyasıyla Gazete Duvar’da olacak. İklim krizinden yaşam hakkının korunmasına, doğa tahribatından çevre direnişlerine kadar pek çok konuyu masaya yatıracak. Dünyanın yüz yüze olduğu iklim krizini enine boyuna tartışacak.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden 2013 yılında mezun olan Hazal Ocak çevre ve kent üzerine 2014 yılından beri çalışıyor.

Ocak 2012 yılında Cumhuriyet Gazetesi'nde 'gece muhabiri' olarak göreve başladı. 2014 yılında belediye muhabiri oldu. Cumhuriyet Gazetesi'nde İstanbul sayfası ve çevre sayfası editörlüklerini üstlendi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan kazandığı gazetecilik bursuyla 2016 yılında Alman Gazetesi Taz'da çalıştı. Bu alanda yaptıkları haber ve araştırma dosyalarıyla aralarında Avrupa Birliği Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) Gazetecilik Başarı Ödülleri’nin de bulunduğu gazetecilik kuruluşlarından çok sayıda ödüle layık görüldü.

Ayrıca 2019 yılında Avrupa Birliği'nin “Resmi Ziyaretçi Programı’na (EUVP) kabul edildi. Türkiye'nin en saygın gazetecilik ödüllerinden 2020 Sedat Simavi gazetecilik ödülünü aldı. İstanbul’a karşı işlenen rant suçlarını anlatan "İhanet" adlı kitabı yazdı.