Hayyam Şarapevi'nde toplu sözleşme imzalandı

TEHİS, Hayyam Şarapevi'nde toplu sözleşme imzalandığını duyurdu. Sözleşmeyle yevmiye usulü çalışıp 1 yılını dolduranlar da yıllık izin hakkı kazandı. Sözleşmeye göre kadınlar, 8 Mart'ta izinli olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Turizm, Eğlence ve Hizmet İşçileri Sendikası (TEHİS) İzmir Temsilciliği ve Hayyam Şarapevi işvereni arasında toplu iş sözleşmesi protokolü imzaladı.

İzmir'in Alsancak semtinde bulunan Hayyam Şarapevi çalışanlarının TEHİS'te örgütlenmesinin ardından, işverenle sözleşme protokolü imzalandı.

Sözleşmeyle çalışanlar bazı ek haklar kazandı. Buna göre, yevmiye usulü çalışan işçiler de dahil olmak üzere 1 yılını dolduran bütün çalışanlar, yasada belirtilen yıllık izin süreleri hakkına sahip olacak. İzin günleri çalışılmış olarak sayılıp ücreti ve SGK primi işveren tarafından ödenecek.

Kadın çalışanlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde izinli sayılacak. Ayrıca kadınlar, regl dönemi başlangıcından itibaren 1 iş günü ücretli izin hakkı olacak.

TEHİS'in Twitter hesabından yapılan açıklamada kafe, bar ve otel çalışanlarına örgütlenme çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, "3-5 kişi çalışıyoruz, haklarımızı alamayız, bir kazanım sağlayamayız diyenlere cevabımız: kararlılıkla tüm kafe, bar ve otel çalışanlarının haklarını savunacağız. Bu mücadeleleri kazanım ile sonuçlandıracağız. İşçi sınıfımız bu güce sahip. İşçiler birlikte güçlü" denildi. (HABER MERKEZİ)