Hayvan Hakları Meclisi: Tüm türlerin özgürlüklerini savunmaya devam edeceğiz

Hayvan Hakları Meclisi 1 Mayıs dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Yaşamın her alanında tüm türlerin özgürlüğünü savunmaya ve emperyalist kapitalist sistem ile mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Hayvan Hakları Meclisi, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, tarih boyunca metalaştırılan insanlar gibi hayvanların da metalaştırıldığı belirtilerek, yılda, insanların sadece yemesi için 70 milyar kara hayvanının öldürüldüğü ve bu rakamın deniz hayvanlarını kapsamadığı ifade edildi.

Ayrıca süt, yumurta ve tekstil endüstrisinde öldürülen ve eziyet gören, deneylerde işkenceye uğrayan hayvanların da bu verilere dahil olmadığı belirtilen açıklamada, "Sermaye gün geçtikçe insanın hayatını sömürmeye devam ederken, beraberinde ise doğayı ve hayvanları da sömürüyor. Böylelikle insanı ezen sermaye, hayvanların barınma, sağlıklı ve özgür yaşam hakkını da tamamen yok sayıyor. Sermaye bu saldırısı ile birlikte insanların ve tüm diğer hayvanların yaşamını, bunun yanında gezegeni de yok ederek ilerliyor" denildi.

İşçi sınıfı kapitalist barbarlığı ortadan kaldırıp yeni bir dünya kuracaksa bu dünyanın, hayvan endüstrisinin ve iklim krizinin yarattığı yok oluşa karşı mücadele etmekten geçtiği vurgulanan açıklamada, işçi sınıfının kurtuluşunun tüm türlerin kurtuluşundan geçtiği belirtildi.

'TÜM TÜRLERİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Kapitalizm sonucunda oluşan; ezilen, emeği, yaşamı sömürülen, katledilen tüm türler için mücadele içinde olduklarını ifade eden Hayvan Hakları Meclisi açıklamasında, "Her yerde sömürü düzeninin talan ettiği, talan etmek istediği yaşamlarımız, doğa ve geleceğimiz için direnişte, alanlarda, meydanlardayız. Bu 1 Mayıs'ta da sınıflar arası giderek derinleşen çelişkilere, halkı yoksulluğa hapseden ekonomik krize karşı, toplumun farklı kesimlerinin hak arayışları için alanlarda olmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Kapitalist, emperyalist sistem içerisinde; doğa, şiddet gören kadınlar, LGBTİ+'lar, işçiler ve hayvanlar için mücadeleyi büyüteceklerini ifade eden Hayvan Meclisi açıklamasında son olarak şu ifadelere yer verdi.

"Hiçbir baskınıza, yıldırma politikanıza tarihin hiçbir noktasında boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Sizler lebaleb kongrelerdeyken, lüks arabalarda zevk ve sefa çekerken, şaşalı partilerinizde eğlenirken var olmayan yasakları işçi sınıfının gününde, 1 Mayıs' ta da tanımıyoruz. İşçi sınıfına yapılan her bir saldırı beraberinde doğaya, hayvanlara, kadınlara LGBTİ+lara da saldırıyor. İşçi sınıfını, ezilenleri, kadınları, LGBTİ+ları, ekolojistleri ve hayvan özgürlük mücadelesi yürütenleri tüm baskılara, ayrımcılığa karşı 1 Mayıs'ta işçi sınıfının saflarında meydanlara mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. Yaşamın her alanında tüm türlerin özgürlüğünü savunmaya ve emperyalist kapitalist sistem ile mücadele etmeye devam edeceğiz." (DUVAR)