'Hayatımız Kitap'ın yeni konuğu Oya Baydar olacak

Yazar Oya Baydar, 11 Şubat'ta "Hayatımız Kitap"ın yeni bölümüne konuk olacak. Program, Türkiye Yayıncılar Birliği’nin Youtube kanalından canlı olarak izlenebilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Romanları 30 dilde yayımlanan ve eserleriyle birçok önemli ödüle layık görülen yazar Oya Baydar, Türkiye Yayıncılar Birliği’nin hayata geçirdiği, kitaba ve yayıncılığa odaklanan online program “Hayatımız Kitap”ın yeni bölümünde Sibel Oral’ın konuğu olacak. Programın 11 Şubat Perşembe günü 21.00-21.45 saatleri arasında canlı yayınlanacak yeni bölümünde Baydar ve Oral, Baydar’ın yazma serüvenini, pandeminin ilk günlerinden 2020’nin sonuna kadar tuttuğu notlardan oluşan kitabı '80 Yaş Zor Zamanlar Günlükleri’ni ve Türkiye’de okuma kültürünü konuşacaklar. 

Yayıncı ve yazar Metin Celal ile gazeteci ve yazar Sibel Oral’ın dönüşümlü olarak yönettiği “Hayatımız Kitap” programı, yayıncılık sektörünün paydaşlarını bir platform üzerinde bir araya getirerek gerek sektörde çalışanları gerekse sektörle ilgili kişileri, öğrencileri ve Türkiye Yayıncılar Birliği üyelerini bilgilendirmeyi; ufuk açıcı sohbetlerle geleceğe dair öngörüleri, sorunları, yeni fikirleri masaya yatırmayı; topluma yayıncılığı anlatmayı; okumanın önemi ve gerekliliği konusunda bilinç kazandırmayı ve yayıncılık sektörüne itibar kazandırmayı amaçlıyor. 

Metin Celal, online programda iki haftada bir perşembe günleri yayıncılar, genel yayın yönetmenleri ve editörlerle sohbet ediyor. Celal ve konukları programda, yayıncılık sektöründeki gelişmeler, sorunlar, çözüm yolları, yayın politikaları ve okuma kültürü konularına yoğunlaşıyor. Sibel Oral ise iki haftada bir perşembe günleri yazarlarla sohbet ederek programda izleyicilere, yazma deneyimleri, yeni kitapları ve Türkiye’de okur eğilimleri ve okuma kültürü konularında yoğunlaşan bir program içeriği sunuyor.

Her perşembe 21.00-21.45 saatleri arasında canlı yayınlanan “Hayatımız Kitap” programı, Türkiye Yayıncılar Birliği’nin Youtube kanalından izlenebiliyor.  (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)