Rus modelin öldüğü kazada 'casusluk' iddiası

Fotoğraf çekimleri sırasında ölen Rus model Galina Fedorova için casusluk iddiası ortaya atıldı. Meslektaşı Eva Tranovsi ve Letonyalı fotoğrafçısının verdiği ifadeler sonrası savcılık soruşturma başlattı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rus model Galina Fedorova İtalya'da fotoğraf çekimi için açıldığı denizde boğularak öldü. Çekim ekibinin NATO üssünün yakınlarında olması ve bot içerisinde drone bulunmasının ardından 32 yaşındaki modelin ölümü ile ilgili 'casusluk' iddiaları ortaya atıldı.

İddiaya göre model Galina Fedorova, meslektaşı Eva Tranovsi ve Letonyalı fotoğrafçı Yev Taranovs'dan oluşan ekip, denizde çekim yapmak amacıyla İtalya'nın Sardunya adasında şişme bot kiralayarak denize açıldı. Ancak Fedorova çekim esnasında dengesini kaybederek denize düştü ve kayalıklara çarpıp boğularak öldü.

DRONE'A EL KONULDU

Modelin cesedi İtalyan liman idaresine ait bir devriye botu tarafından bulundu. İtalyan sahil güvenlik görevlileri botta yaptıkları araştırmada, bir drone ve çok sayıda içki şişesi buldu. Olayın NATO'nun Avrupa'daki en önemli üssünün çok yakınında gerçekleşmesi casusluk şüphesinin doğmasına neden oldu. Fotoğrafçının ve diğer model Tranovsi'nin çelişkili ifadeler vermesi üzerine de savcılık soruşturma başlattı.

Galina Fedorova'nın kesin ölüm nedeni otopsiyle anlaşılacak. Fotoğrafçının çekim için kullandığını iddia ettiği drone'a da savcılık el koydu. İtalyan basınında grubun casusluk yaptığı, NATO karargahını drone ile çekmek istedikleri öne sürülürken savcı yardımcısı Enrico Lussu drone ile çekilen görüntülerin inceleneceğini söyledi. (Kaynak: NTV)