'Huysuz Virjin'in ardından: Dünya onun çapında değildi

Seyfi Dursunoğlu'nun vefat haberi çok sayıda insan tarafından üzüntüyle karşılandı. Ancak "Huysuz Virjin"i sevenler, ardından güzel sözlerle onu uğurladılar...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yarattığı "Huysuz Virjin" karakteriyle tanınan Seyfi Dursunoğlu'nun ölüm haberine, sosyal medyada birçok insan üzüntüsünü paylaşarak tepki verdi.

Çok sevilen Huysuz Virjin için açılan "hashtag"e binlerce insan duygularını yazdı.

Çizer Metin Üstündağ ise Huysuz Virjin'i bir çizimiyle uğurladı:

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da üzüntüsünü paylaşanlar arasındaydı. İmamoğlu mesajında "Ülkemizin güzel ve müstesna bir rengiydi. Son yıllarda uygulanan ekran ambargosu da onu çok üzmüştü" diyerek Huysuz Virjin'e konulan ekran yasağını dile getirdi.

İmamoğlu Twitter hesabından şunları paylaştı:

"Seyfi Dursunoğlu (Huysuz Virjin) ülkemizin güzel ve müstesna bir rengiydi. Son yıllarda uygulanan ekran ambargosu da onu çok üzmüştü. Her zaman hatıramızda olacak. Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum."

'Huysuz Virjin'e ekranlar yasaklanmıştı: Bu, benim ayıbım değil, ayıbı yapanlar düşünsün'Huysuz Virjin'e ekranlar yasaklanmıştı: Bu, benim ayıbım değil, ayıbı yapanlar düşünsün

Dursunoğlu'nun mal varlığını bağışladığı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ise "Seyfi Dursunoğlu’nu Kaybettik. Değerli bağışçımız Seyfi Dursunoğlu’nu (Huysuz Virjin) kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Huzur içinde uyusun..." paylaşımını yaptı.

Oyuncular Sendikası ise Dursunoğlu'nu "Meslektaşımız Seyfi Dursunoğlu hayatını kaybetti. Çok üzgünüz. Tüm sevenlerine sabır dileriz," sizleriyle andı.

Kadıköy Belediyesi ise "Tüm renklerinle kalbimizde olacaksın" paylaşımını yaptı.

Berna Laçin ise "Ah ama ahhhhh sen nasıl bırakıp gittin çılgınca sevdiğin yaşamı, evini, kanaviçelerini ... Ah be dünyanın en tatlı huysuzu... Çok üzgünüm :(" paylaşımını yaptı.

Sürgünde yaşayan gazeteci Can Dündar ise "Hayatın bütün renklerini silip her yeri siyaha boyadılar. Karanlık bastıkça daha çok özlüyoruz onları... renkleri.. aydınlığı..." sözlerini paylaştı.

Radyocu Ayça Şen'in paylaşımı ise şöyle oldu: "Seyfi Dursunuğlu; modernist elitlerin kibirli muhafazakarlığının içinde aslanlar gibi kendini ifade edip gerçekleştirmiş, keskin zekası ile her sınıfa duygudaş olmuş,son nefesine kadar da mahalle çocuğu fırlamalığını bize öğretmiştir. Büyük usta; yolun açık olsun."

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da Seyfi Dursunoğlu ile ilgili "Huysuz Virjin karakteriyle tanıdığımız sahne sanatçısı Seyfi Dursunoğlu’nun vefatını öğrenmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Merhuma rahmet, tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum," sözlerini paylaştı.

Muharrem İnce de taziyelerini "Seyfi Dursunoğlu zekasıyla, mizahıyla, muazzam Türkçesiyle sanat dünyamızda fark yaratan bir sanatçıydı. Yıllarca hepimizi güldürdü, eğlendirdi. Son yıllarda ekranlardan uzaklaştırıldı. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum," mesajıyla paylaştı.

Demokratik Sol Parti de yaptığı paylaşımla Dursunoğlu'nu andı: "Hayatının son dönemini "ekran ambargolarıyla" geçiren, Türk televizyonculuğunun renkli ismi Seyfi Dursunoğlu'nun hayatını kaybettiğini üzülerek öğrendik. Ailesinin ve sevenlerinin başı sağ olsun."

Kadın gündemiyle ilgili 5harfliler sitesi ise "Güle güle biricik Huysuz’umuz" paylaşımıyla uğurladı Dursunoğlu'nu.

Mor ve Ötesi'nin solisti Harun Tekin ise Dursunoğlu'nu "bilenler bilmeyenlere anlatsın. sadece varlığıyla bile ortalamayı çok yükselten eşsiz bir karakteri kaybettik. başardığı şeyin büyüklüğü ve muzip hatırası karşısında saygıyla eğilelim," sözleriyle andı.

Şarkıcı Aylin Aslım ise şu paylaşımı yaptı: "38 yaşında devlet memurluğunu bırakıp Huysuz Virjin gibi muazzam bir karakteri yaratıp sahneye taşımış bir cesur insan Seyfi Dursunoğlu. Sahneyi her şeyden çok sevmiş ve yüceltmişti fakat yasaklarla sahneden mahrum bırakıldı. Ne şanslıyız ki onunla büyüdük."

İlker Küçükparlak ise Dursunoğlu için şu sözleri paylaştı: "Huysuzluk bazen kim olduğundan ödün vermemenin sonucudur. Eğilip bükülmeden, ödün vermeden, kim olduğundan vazgeçmeden yaşadı, öyle de öldü."

Şarkıcı Servet Kocakaya'nın paylaşımı ise şöyle oldu: "Hayatımıza laf cambazı bir karakteri dahil edip gitti Seyfi Dursunoğlu. Yaptığı şey hiç kolay değildi. Hepimizin başı sağ olsun."

Sanatçı Nükhet Duru Seyfi Dursunoğlu'na "Huysuzum, gökkuşağım, oyun arkadaşım, ömürlük şahidim, ahretliğim..." sözleriyle veda ederken birlikte katıldıkları bir programın videosunu paylaştı.