'Huysuz Virjin'e ekranlar yasaklanmıştı: Bu, benim ayıbım değil, ayıbı yapanlar düşünsün

"Huysuz Virjin" karakteriyle ölümsüzleşen Seyfi Dursunoğlu, kendisine konulan ekran yasağını verdiği bir röportajda eleştirmişti. Dursunoğlu, "76 yaşında bir erkek, kadın kılığına girdiği zaman, sadece komik olur. Başka hiçbir şey olmaz. Bu, benim ayıbım değil. Ayıbı yapanlar düşünsün," ifadelerini kullanmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yarattığı "Huysuz Virjin" karakteriyle çok sevilen ve 70'li yılların sonlarından beri televizyonlarda boy gösteren Seyfi Dursunoğlu, 13 yıl önce verdiği bir röportajda, ekranlara neden çıkamadığını anlatmıştı.

Kendisine yapılan ekran ambargosunu, "76 yaşında bir erkek, kadın kılığına girdiği zaman, sadece komik olur. Başka hiçbir şey olmaz. Bu, benim ayıbım değil. Ayıbı yapanlar düşünsün," diye eleştiren Dursunoğlu, "Ben çalışmadan yaşayabilirim. Ama ben çalıştığım zaman 100 eve ekmek gidiyor. Bunların anlaşılmamış olması gözümü yaşartıyor," sözleriyle ekrana çıkamamasının sadece bir kişiyi etkileyen bir durum olmadığını belirtiyor.

Dursunoğlu, 2007 yılında verdiği röportajda konuyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"- Bunun nedeni yaptığım iş değil. Nedeni, bir fikir anlaşmazlığı diyebilirim. Aslında bunun içinde ideoloji var, ama ben fikir anlaşmazlığı diyorum. Başkalarının, bu yaştan sonra beni şekillendirme isteğine tahammülüm yok. Ben artık bir şekil aldım. Bu kadar sene, bu şekle hiç kimse itiraz etmedi. Ben şimdiye kadar yaşadığım şekilde yaşamak istiyorum. Ama maalesef bazı ideolojiler uğruna, sanatımda değişiklikler yapılması mecburiyeti geliyor.

Hükümeti mi eleştiriyorsunuz?

- Evet, onların görüşlerini eleştiriyorum. Öbür tarafta, türbanlı diye ödülünü alamayan bir genç kız var. Ben o olaya üzüldüm. Orada insan haklarını öne çıkararak, 'Bunu yapmaya ne hakkınız var' diyorlar. Benim, bütün Türkiye tarafından 40 senedir kabul edilmiş işimi engellemeye ne hakkınız var? Burada insan hakları aklınıza gelmiyor mu?

Yurtdışında olsaydınız farklı bir yerde olur muydunuz?

- Yaptığım doğaçlama örneğini dünyada iki-üç kişi yapıyor. Bunun değerini Türkiye yeteri kadar bildi. Ben çalışmadan yaşayabilirim. Ama ben çalıştığım zaman 100 eve ekmek gidiyor. Bunların anlaşılmamış olması gözümü yaşartıyor. Yoksa gelmişim geleceğim yere kadar. Bundan sonra ne olacak ki? Bu cezayı verecekseniz, 20 yaşında verseydiniz.

Kaç yıldır Huysuz Virjin karakterini oynuyorsunuz?

- 40 yıldır. İlk defa Huysuz olarak TRT’de ekrana çıktım. Sanırım 1976 veya 1977 yılıydı. O yıllarda Huysuz Virjin olarak TRT’ye çıkabiliyordum. Yani biz nereye gidiyoruz bilemiyorum. İnsanlar beni izlemekten son derece mutlu. 76 yaşında bir erkek, kadın kılığına girdiği zaman, sadece komik olur. Başka hiçbir şey olmaz. Bu, benim ayıbım değil. Ayıbı yapanlar düşünsün. Ben bütün mal varlığımı Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na bıraktım. Yani vatanımın çocuklarının daha iyi yetişmesi için 40 senelik birikimimi bırakıyorum. Sonra da devlet benim için böyle bir karar alıyor. Ben şovumda siyaseti, sporu ve dini kullanmam. Yaptığım şovu herkes tarafından izlenebilir hale getirmek zorundayım. Siyasilerin de aynı düşüncede olması lazım. Herkesi memnun edecek kararları aldığın takdirde tekrar oy alabilirsin."

Seyfi Dursunoğlu, daha sonra katıldığı bir televizyon programında evini ve bankadaki parasını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne, bedenini ise tıp öğrencilerine bıraktığını açıklamıştı. (HABER MERKEZİ)

'Huysuz Virjin'in ardından: Dünya onun çapında değildi'Huysuz Virjin'in ardından: Dünya onun çapında değildi