Batwoman dizisinin yeni başrolü Javicia Leslie oldu

Batwoman'ın yeni başrolü Javicia Leslie oldu. Leslie, bu rolü üstlenen ilk siyah oyuncu olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Batwoman dizisinin yeni sezonunda başrol oyuncusunun Javicia Leslie olacağı açıklandı. Dizide Ryan Wilder adında yeni bir karaktere hayat verecek olan ve bu rolü üstlenecek ilk siyah oyuncu olarak kayıtlara geçen Leslie, “İkonik Batwoman rolünü televizyonda canlandıracak ilk siyah oyuncu olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Biseksüel bir kadın olarak, LGBTI+ topluluğu için öncü olan bu çığır açıcı diziye katılmaktan onur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Deadline'ın haberine göre, Warner Bros’un çektiği Batwoman dizisi, Bob Kane tarafından Bill Finger ile birlikte Disney için oluşturulan karakterlere dayanıyor. Dizide daha önce Batwoman olan Kate Kane’den çok farklı bir karakter olacak olan Ryan Wilder, uzun yıllar uyuşturucu satıcılığı yapmış ve yaşadığı acıları kötü alışkanlıklarıyla maskelemeye çalışmış biri olarak tanıtılıyor.

Dizinin ilk sezonu yayınlandıktan sonra, dizide başrolü oynayan Ruby Rose ayrılmış ve yeni bir oyuncu için arayışlar başlamıştı. Diziden ayrılan Rose, Leslie’nin diziye girmesini Instagram'da yaptığı bir paylaşımla kutlayarak, “Bu çok harika! Batwoman’ın harika bir siyah kadın tarafından canlandırılmasına çok sevindim. Yarasa pelerinini devraldığı için Javicia Leslie'yi tebrik ediyorum. Mükemmel bir kadro ve ekibe dahil oluyorsun. Müthiş bir iş çıkaracağınızı düşündüğüm 2. sezonu eyretmek için sabırsızlanıyorum” dedi. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)