Fox TV-Kanal D kavgası: Bay Yanlış ikinci kez mahkemelik oldu

Fox TV'de üçüncü bölümü ile ekrana gelen Bay Yanlış adlı dizi için Kanal D ikinci kez yargıya başvurdu. Dizinin yayınının durdurulmasını isteyen Kanal D, yapımcıdan da da tazminat istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bay Yanlış dizisinin ekran serüveni sancılı devam ediyor. Kanal D, Fox TV ekranında yayınlanmaya başlayan diziye yönelik hak iddiası ile ikinci kez mahkemeye gitti.

Geçtiğimiz günlerde hak talep eden Kanal D, Bay Yanlış dizisinin Fox TV ekranında yayına girmesini engellemek için mahkemeye gitmiş ancak talebi reddedilmişti.

Bu karar üzerine dizinin yayını başlarken Kanal D ikinci defa farklı bir mahkemeye müracaatta bulunup Bay Yanlış dizisinin yapımcısına 100 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı. Kanal D’nin talebi kabul görürse dizi hakkında ihtiyadi tedbir kararı alınarak yayını durdurulabilecek.

Ne olmuştu?

Kanal D, Bay Yanlış dizi projesi için yapımcısı Gold Film'le anlaşma sağlamak üzereyken Gold Film'in FOX kanalıyla anlaştığını, bu durumdan ötürü mağduriyet yaşadıklarını belirterek mahkemeye başvuruda bulunmuştu. Dizinin Fox TV ekranına gelmesini engellemek adına da toplamda 2 kez mahkemeye başvuru yapmış oldu. Bay Yanlış dizisinin yapımcılığını üstlenen Faruk Turgut ise olayla ilgili, “Birileri işi gücü bırakmış, yayın durdurma kararı almak için uğraşıyorlar. 2'de olmadı bir de 17'de şanslarını denemek istemişler. Bu seferde olmadı. Benim bildiğim kanunlar her mahkemede aynıdır. Yine de siz bilirsiniz. Denemeye devam” şeklinde ifadelere yer verdi. Dizide Can Yaman, Özge Gürel, Gürgen Öz ve Fatma Toptaş rol alıyor. (HABER MERKEZİ)