Paris Jackson'ın Hz. İsa'yı lezbiyen bir kadın olarak canlandıracağı filme karşı imza kampanyası

Hz. İsa'nın lezbiyen olarak canlandırılacağı filme karşı kampanya başlatıldı: 260 binden fazla imza toplandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçtiğimiz günlerde Paris Jackson'ın, Bella Thorne ve Gavin Rossdale’in yer aldığı Habit adlı filmde, lezbiyen bir kadın olarak tasvir edilen Hz. İsa’ya hayat vereceği açıklanmıştı. Filme dair tepkiler artarken, Habit adlı film, “Hıristiyanofobik çöp” olarak nitelendirilerek engellenmesi için imza kampanyası başlatıldı. Şimdiye kadar 260 binden fazla imza toplandı.

Ntv'nin haberine göre, filmin çekileceği ilk olarak nisan ayında duyurulmuştu. Rock-n-roll görünümlü İsa Mesih'in dağınık saçları ve burun halkası olan bir kadın olarak canlandırılacağı açıklansa da bir lezbiyen olarak tasvir edileceği belirtilmemişti.

'KUTSAL VE İNANÇLI İNSANLARLA ALAY EDİLİYOR İDDİASI'

Warner Bros ve Lionsgate yapım şirketlerini hedef alarak başlatılan imza kampanyasında Jackson'ın İsa'yı lezbiyen olarak oynayacağı ancak filmin açıklamalarında bundan bahsedilmediği belirtiliyor. İmzaya açılan dilekçede ayrıca filmin “dine küfür” içerdiği ve “günümüzde yayılan, bir şekilde toplum tarafından kabul edilip övülen Hıristiyanofobik çöp” olduğu iddia edildi. Film, daha önce “kutsal ve inançlı insanlarla alay edildiği” iddiasıyla One Million Moms adlı bir organizasyonun da protestosuna yol açmış, filmin engellenmesi için 69 binden fazla imza toplayan bir kampanya başlatılmıştı.

Janell Shirtcliff’in yönetmen koltuğunda yer aldığı filmin korona virüsü salgını nedeniyle yapımına bir süre ara verilmişt. Post-prodüksiyon aşamasında olduğu bilenen filmin ne zaman vizyona gireceği henüz belirtilmedi.