Beyoncé dinleyicilerini 'ırkçı ve eşitsiz bir sistemi yok etmeye' çağırıyor

Beyoncé, ödülünü ırkçılık karşıtı protestolara adadı: Irkçı sistemi parçalamaya çağırıyorum.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Müzik, sinema ve spor alanında siyahların onurlandırıldığı BET Ödülleri'nde İnsancıllık Ödülü'ne layık görülen Beyonce, aldığı ödülü ırkçılık karşıtı protestolara adayarak, dinleyicilerine oy verme çağrısında bulundu. "Hayatımız buna bağlıymış gibi oy vermeliyiz, çünkü zaten buna bağlı” diyen Beyonce, ödülü Michelle Obama'dan aldı.

The Guardian'ın aktardığına göre, Michelle Obama, Beyoncé'ye genç sanatçıları tanıttığı, cinsiyetçiliğe ve ırkçılığa karşı tepki gösterdiği için teşekkür ederek, sanatçıya ödül vermeden önce onun siyah topluluğuna olan bağlılığını vurguladı. Obama, "Onun bağlılığını, siyah sevinç ve siyah acıya ses veren müziğinden, siyah hayatları için adalet talep eden aktivizmine kadar, yaptığı her şeyde görebilirsiniz. Bana ve hepimize ilham veriyorsun" ifadelerini kullandı.

Beyoncé ödülü aldıktan sonra, “Sesiniz duyuldu ve bizden önceki nesillere verdikleri mücadelenin boşa gitmediğini gösterdiniz. Şimdi gerçek gücümüzü göstermek için yapmamız gereken bir şey daha var ve bu da oy vermek. Sizi harekete geçmeye, değişmeye, ırkçı ve eşitsiz sistemi parçalamaya çağırıyorum. Hayatımız buna bağlıymış gibi oy vermeliyiz, çünkü zaten buna bağlı" dedi.

Beyoncé, BeyGOOG vakfı aracılığı ile doğum yeri olan Houston, Texas'taki siyah sakinlere daha fazla covid-19 testinin yapılmasını sağlamasındaki çabaları nedeniyle ödüle değer görüldü. (KÜLTÜR-SANAT SERVİSİ)