Nusret'in mandalarla 'toplantı' fotoğrafı tartışma yarattı

Instagram hesabında 28 milyondan fazla takipçisi olan Gökçe demir kafeslerin içerisinde sağılmak için sıraya dizilmiş mandaların üzerinde takım elbisesiyle poz verdiği bir fotoğraf paylaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Tuzlama" hareketiyle ünlenen kasap ve lokanta işletmecisi Nusret Gökçe'nin onlarca mandanın ortasında verdiği poz sosyal medyada tartışma yarattı. Gökçe'ye tepki gösterenler bu pozu 'korkunç' bulduklarını söylerken destek verenler de oldu.

Nusret Gökçe'nin "Çok önemli toplantı" başlığıyla yaptığı paylaşım, bir milyondan fazla kişi beğeni alırken özellikle sanat dünyasından çoğu isim bu poza tepki gösterdi. Athena grubunun solisti müzisyen Gökhan Özoğuz söz konusu paylaşım için "korkunç" derken, sinema oyuncusu Ahmet Mümtaz Taylan ise söz konusu paylaşım için ünlü Hayvan Çiftliği kitabının yazarı George Orwell’ın "Bütün hayvanlar eşittir. Bazıları daha eşittir" dedi.

"Hayatımda gördüğüm en ahlaksız, en acımasız, en iğrenç fotoğraflardan biri" yorumunu yapan gazeteci Cem Seymen de, "Endüstriyel üretimin köle yaptığı tüm canlıların efendisi olduğunu zanneden insanoğlunun kibirli ve bir o kadar küçük düşürücü fotoğrafı. Yaşamı, tabiatı, yaradanı, her türlü değeri ayaklar altına alıyor" ifadesini kullandı.

Bazı sosyal medya kullanıcılarıysa Nusret Gökçe'ye destek çıktı. Kimileri mandaların sağılmak amacıyla orada sadece 5-10 dakika kadar tutulduklarını, kimileriyse et ya da sütlü gıdalar tüketen kişilerin bu gerçekleri görmek istemediğini ancak et ve süt tüketmeye devam ettiklerini yazdı.