Karantinada en çok özlenen şey: Sarılmak

Gazete Duvar, “Karantina bitince yapacağınız ilk şey nedir?” diye sordu ve birbirinden farklı yanıtlar aldı. Herkesin en çok özlediği şey ise sarılmak. Kimi annesine sarılmak istiyor, kimi ağaçlara, çiçeklere…  

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - Korona virüsü salgınıyla sosyal hayatımız çarpıcı bir şekilde değişti. Dünyanın dört bir yanında milyonlarca kişi hayatı eve sığdırmaya çalışıyor. Sığmıyor elbet, sığmayacak da… Peki evden dışarı taşan hayallerde ne var, en çok neyin arzusuyla dolu içimiz? 3 yaşındaki Ali Yağmur Çınar için bu sorunun yanıtı top havuzuna “hoop” diye atlamak, 24 saate varan uzun mesailer yapan doktor Nilay Penezoğlu Yıldırım ise ailesine sarılmak ve sonrasında huzurlu bir uyku çekmek istiyor. 65 yaş üstüne uygulanan sokağa çıkma yasağının mağdurlarından Tevriz Arslan haftalık rutini olan semt pazarına giderek özgürce dolaşmak istiyor. Çevresindekilerin çiçek, kuş, renk severliğiyle tanıdığı Hatice Kapusuz kendini kırlara atacak ve şöyle derin bir nefes alacak. Selçuk Murat ve Gözde Gül Güner çifti ise ilk iş, iki hafta önce doğan bebekleri Deniz’i eş dostla buluşturacak.

İbrahim Karagöz (36): Aslına bakacak olursak ruh sağlığı açısından bir süre insanlardan uzak kalmak önemli bir anlam taşıyabilir benim için. Ne kimseyle konuşacak, dinleyecek ne de kimsenin gürültüsünü kaldıracak gücüm olmayacaktır. İşleri güçleri, kariyer planlamasını bir kenara bırakıp yürüyüş bastonlarımı ve şapkamı takarak en az iki hafta her gün yürüyüşe çıkacağım. Termosumdaki çay ve çantadaki sandviçimle. Çevremdeki manzarayı izleyip kendimi bulmam yeterli olur.

Ali Yağmur Çınar (3): Birüs, (virüs demek istiyor), bitince top havuzuna gideceğiz. Hoop diye topların içine atlayıp kaybolacağız.

Legodan korona virüsü ve virüsü tedavi eden ilaç yapan Yağmur, “Bu herkesi hasta eder ama doktorlar ilaç bulacak” diyor.

Özlem Keleş Galik (39): Dostlarıma, aileme, insanlara sarılmak istiyorum yürekten. Özellikle anneme.. Sanırım sonra “Sağlıklı olmamız harika, ama artık eski yaşantılarımıza dönmeyelim” diye bağırırdım camdan. Sistemle ilişkimizi sorgulamak ve yeni bir ilişki biçimi bulmak elzem. İstediğimizde yalnız olacağımız ama asla yalnız kalmayacağımız hayatlarımız olsun.

Tevriz Arslan (66): Karantinadan sonra ilk olarak yürüyerek pazara gidip gezmek istiyorum ve tabi ki artık uzaktan sevdiğim torunum Elvin’i kucaklayıp koklamak.

Gözde Gül Güner (35): Bütün yakınlara haber verip, Deniz’i de alıp Küçükyalı sahile inmek isterim. Herkes alsın yanına ne istiyorsa, hep beraber takılalım çimlerde yayıla yayıla.

Metin Solmaz.

Metin Solmaz (51): Ankara'ya annemin yanına gideceğim ilk iş. Bir müddet onun yakınında olmak dışında özel bir şey yapmayacağım.

Selçuk Murat Güner (35): Öncelikle ilk işim virüsün kontrol altına alınması ile ilgili resmi makam açıklamalarına güvenmemek ve takibe devam etmek olacak. Sonraki ilk iş ise Deniz’i henüz görememiş olan yakınlarla buluşturmak: Babaanne, dedeler, dayı, amca ve kuzenler, aile dostları… Duruma ve mevsime göre alternatif ilk iş ise Deniz’i denize sokmak.

Çocuk doktoru Nilay Penezoğlu Yıldırım, salgınla sebebiyle Covid-19 servisinde görev yapıyor. Mesaisi zaman zaman 24 saati buluyor.

Nilay Penezoğlu Yıldırım (31): Karantina bitiminde ilk ne yaparım diye düşündüğümde önce Kıtır'a gidip buz gibi bir şey içmek geçti içimden. Sonra “yok” dedim Anıtpark'a gidip bi koşarım mis gibi temiz havada. En son belki de ilk aklıma gelmesi gereken geldi; gidip anneme babama sarılıp ve huzurlu bir uyku çekmek. Gerçekten en çok istediğim ve muhtemelen ilk yapacağım anneme, babama, kardeşime sarılmak sonra huzurla uyumak.

Hatice Kapusuz (35): Çimlerde uzanıp gökyüzünü seyredebilirim, sokaklarda başı boş yürüyebilirim ve sevdiklerime bol bol sarılabilirim.