'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' çağrılara uymadı, sete çıktı

Atv, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin çekimlerinden görüntü paylaştı. Korona virüsü salgını nedeniyle insanların evlerine kapandığı bu dönemde, sendika ve birçok kuruluşun çağrısını dikkate almayan yapım şirketi set çalışanı ve oyuncuları kalabalık set ortamlarında çalıştırmaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tüm dünyada hızla yayılan korona virüsü salgını, Türkiye’de de etkilerini ciddi bir şekilde göstermeye başladı. Salgının önüne geçilmesi için insanların evlerinde kalmalarının çok önemli olduğuna her fırsatta dikkat çekilirken sinema-televizyon sektöründe, set çalışanı ve oyuncular kalabalık set ortamlarında çalışmaya devam etmek zorunda bırakılıyor. Sinema sektörü bileşenlerinin #SetleriDurdurun çağrısının ardından bazı film ve dizilerin prodüksiyonları durdurulmuş olsa da, “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” dizisi gibi çekimlerine devam edilen birçok dizi bulunuyor.

Atv’nin çalışma ortamından görüntü paylaştığı Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin çekimlerinde sosyal mesafenin korunmaması dikkat çekti. Günde en az 3 kez temizlendiği iddia edilen sette çalışanların sağlıklarını koruyabilip koruyamayacağı tartışma konusu oldu.

OYUNCULAR SENDİKASI TEPKİ GÖSTERMİŞTİ 

Geçtiğimiz günlerde Erkan Petekkaya’nın “Biz de tıpkı sağlık çalışanları, market çalışanları ve güvenlik görevlileri gibi sizler evde oturun diye işimizin başındayız" ifadelerini kullanarak bestelediği “oy korona” şarkısını set çalışanlarıyla beraber söylemesinin ardından Oyuncular Sendikası, “#Sorumsuzluğu kınıyoruz, utanıyoruz, setleri durdurun” paylaşımını yaparken Sinema TV Sendikası ise “Tüm dünyada hayatı durduran ve binlerce can kaybı yaşatan korona salgını için tüm yetkililer #evdekal çağrısı yapıp sosyal mesafenin önemini vurgularken çalışmaya ara vermeyen bir dizi setinden paylaşılan video…” diyerek videoyu ve devam eden dizi setini eleştirmişti.

Sanat Yönetmenleri Derneği: Çekimleri durdurunSanat Yönetmenleri Derneği: Çekimleri durdurun

Korona, televizyonu da vurdu: Üç Türk dizisi çekime ara verdiKorona, televizyonu da vurdu: Üç Türk dizisi çekime ara verdi

Sinema ve dizi sektöründen korona çağrısıSinema ve dizi sektöründen korona çağrısı

Erkan Petekkaya'nın paylaşımına 'sorumsuzluk' tepkisiErkan Petekkaya'nın paylaşımına 'sorumsuzluk' tepkisi