Ünlü yönetmen Wes Anderson 5 film önerdi

Wes Anderson'dan oyuncularına 5 film tavsiyesi: Fransız Yeni Dalgası’ndan eserler yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rushmore, The Royal Tenenbaums, The Grand Budapest Hotel gibi filmlerle tanınan yönetmen Wes Anderson, bu yıl yeni filmi The French Dispatch’i beyazperdeye taşıyacak. Anderson, hazırlık sürecinde oyuncularından bazı filmleri izlemelerini istedi. The French Dispatch’in görüntü yönetmeni Robert Yeoman geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda Wes Anderson’ın filmin hazırlık aşamasında oyunculardan izlemelerini istediği 5 filmi açıkladı.

The French Dispatch filminde Benicio Del Toro, Tilda Swinton, Bill Murray, Frances McDormand, Saoirse Ronan, Léa Seydoux, Timothée Chalamet, Adrien Brody, Owen Wilson, Willem Dafoe, Mathieu Amalric, Jeffrey Wright, Christoph Waltz, Elisabeth Moss, Jason Schwartzman, Henry Winkler, Cécile de France, Liev Schreiber, Edward Norton ve Anjelica Huston gibi isimler rol alıyor.

ANDERSON’IN İZLEMELERİNİ İSTEDİĞİ 5 FİLM

Anderson’ın Fransa’da geçen yeni filmi öncesi oyunculardan izlemesini istediği filmleri de Fransa yapımları, özellikle de Fransız Yeni Dalgası’ndan filmler oluşturuyor. Yeoman’a göre Anderson’ın oyuncuların izlemesini istediği beş film şöyle:

My Life to Live – Vivre sa vie: Film en douze tableaux (Jean Luc-Godard, 1962)

Quay of the Goldsmiths – Quai des Orfèvres (Henri-George Clouzot, 1947)

Şeytan Ruhlu İnsanlar – Les diaboliques (Henri-George Clouzot, 1955)

Zevk – Le plaisir (Max Ophüls, 1952)

400 Darbe – Les quatre cents coups (François Truffaut, 1959)

Yeoman’a göre Anderson filme hazırlanmaları için oyuncularına sadece bu beş filmi önermekle kalmadı. Aynı zamanda çeşitli kitapları ve dergi yazılarını da okumalarını istedi.

Wes Anderson’ın yeni filmi The French Dispatch’ten ilk fragman yayınlandıWes Anderson’ın yeni filmi The French Dispatch’ten ilk fragman yayınlandı