Birce Akalay’ın paylaşımı ‘çıplaklık ve cinsellik' gerekçesiyle kaldırıldı

Akalay'ın paylaşımı 'çıplaklık' yasağına takıldı. Gönderi Instagram tarafından kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oyuncu Birce Akalay, sosyal medya hesabı üzerinden gölde yüzen ve oluşturdukları daire ile objektife poz veren kadınların bulunduğu bir paylaşım yaptı. Paylaşım, "çıplaklık ve cinsellik kuralları" gerekçe gösterilerek Instagram tarafından kaldırıldı.

Kendisine uygulanan yasağın ekran görüntüsünü paylaşan Akalay, gönderisine "Teşekkürler Instagram" yazarak tepki gösterdi.

.

Akalay’ın paylaştığı ve kaldırılan fotoğraf:

.

''KADINLARI ÖLDÜRMEYİN'

Akalay kaldırılan gönderisine şunları yazmıştı:

"Kadınları öldürmeyin. Tecavüz ve taciz etmeyin. Vurmayın, sövmeyin, haklarını gasp etmeyin, ötekileştirmeyin, istediğiniz şekillere sokmaya, seslerini kısmaya, varlıklarını, kimliklerini, amaçlarını, hayallerini yok etmeye çalışmayın, içlerindeki çocuğu aşağılamayın, bedenlerini metalaştırmayın, kategorize etmeyin yeter! Yoksa bize her gün kadınlar günü."

'BU PAYLAŞIM CİNSEL BİR İÇERİK TAŞIMIYOR'

Akalay, aynı paylaşımı yineleyerek paylaşımının altına Instagram’a da bir not yazdı: “Bu paylaşım cinsel bir içerik taşımıyor! Sadece bir daire oluşturarak yüzen ve kahkaha atan 12 güzel kadın var. Kahkaha atıyorlar çünkü onlar birlikte olmaktan mutlu tamam mı Instagram?”