Sadece penguenlerin yaşadığı adaya postacı aranıyor

Güney Kutbu'nda sadece 2 bin penguenin yaşadığı Goudier Adası’na yeni bir postacı aranıyor. Maaş 8 bin lira ancak koşullar ilginç...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antarktika'daki Goudier Adası’na postacı aranıyor. Sadece penguenlerin yaşadığı adadaki Lockroy Limanı'na İngilizlerin 1944 yılında bir araştırma istasyonu kurmuştu. Bu istasyon daha sonra postaneye dönüştürüldü. Dünyanın en güneyindeki postanenin bulunduğu yerde hiç kimse yaşamıyor.

Ancak yaz aylarında herhangi bir postaneden çok daha fazla bir mektup trafiği yaşanıyor. Çünkü bu dönemde adaya günde bir-iki kez gelen kruz gemileri uğruyor. Yolcular buradan mektup gönderiyor. Güney Yarımküre’nin yazına denk gelen kasım-mart arasında 18 bin kişinin ziyaret ettiği postaneden ortalama 80 bin adet mektup atılıyor. İşte bu ıssız postaneye bugünlerde yeni bir çalışan arıyor. Halen göreve devam eden 4 kişilik ekibe dahil olacak yeni çalışan, bu iş için internetten ve çeşme suyundan vazgeçmek ve iş arkadaşlarıyla aynı kulübede kalmak zorunda.

Sadece 2 bin penguenin yaşadı yerleşimde yeni postacının görevlerinden biri de, bu ada sakinlerinin dışkılarını toplamak olacak. Yeni postacı aylık bin sterlin (8 bin TL) maaş alacak. (HABER MERKEZİ)