Seîd Yusîv vefat etti

Kürt ses sanatçısı Seîd Yusîv, vefat etti. Yusîv'in 3 ay önce kanserden dolayı İstanbul'a geldiği öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kürt müziğinin önemli isimlerinden Seîd Yusîv, tedavi gördüğü İstanbul Zeytinburnu’ndaki özel bir hastanede vefat etti. Qamışlo doğumlu Seîd Yusîv’in ailesinden alınan bilgilere göre, Suriye'deki topraklarını terk eden Seîd Yusîv, 3 ay önce ise kanser hastalığı nedeniyle İstanbul’a geldi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, hastanede bulunan damadı Esad Daş, sanatçının yaşamını yitirdiğini ve cenazenin morga kaldırıldığını belirtti. Daş, Yusîv’in cenazesinin Suriye’nin Qamışlo kentine götürüleceğini ancak ailenin imkânlarının bulunmadığını söyledi. Kayınpederinin çok sevdiği Qamışlo kentine defnedilmesi gerektiğini ifade eden Daş, cenazenin yurt dışına çıkartılması için gerekli izin ve imkânların sağlanması çağrısında bulundu.

SEÎD YUSÎV KİMDİR?

1947 Qamışlo doğumlu olan Seîd Yusîv, bölgesinde “sanatçıların şahı” olarak tanındı. 50 yılı aşkın süredir hem sazıyla hem de sözüyle Kürt müziğini dünyaya tanıttı. Kürtçenin yanı sıra birçok dilde türküler söyledi, bestelerinden faydalanıldı. “Ey Felek” sanatçının bilinen şarkılarından biridir.