Yazar Elizabeth Wurtzel vefat etti

'Prozac Toplumu'nun yazarı Elizabeth Wurtzel vefat etti. Kanser olan Wurtzel, 52 yaşındaydı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 1994’te kaleme aldığı ve X jenerasyonunun sesi olarak gösterilen “Prozac Toplumu”nun yazarı Elizabeth Wurtzel, uzun süredir kanserle mücadele ediyordu. Wurtzel, 52 yaşında vefat etti.

Yazarın eşi Jim Freed, yazarın meme kanseriyle uzun bir mücadeleden sonra New York’taki bir hastanede öldüğünü söyledi. “Prozac Toplumu”, X jenerasyonunun sesi olarak gösteriliyordu.

1994 yılında kaleme aldığı kitap, 2001’de sinemaya uyarlanmıştı. Başrolünde Christina Ricci’nin rol aldığı filmin yönetmeni Erik Skjoldbjærg’di.

ABD’den tüm dünyaya yayılarak milyonlarca insanın ‘sığınağı’ haline gelmiş antidepresan olan Prozac üzerinden Wurtzel, kitabında, çocukluğundan üniversite yıllarına, depresyonla yaşadığı birlikteliği anlatıyordu. “Prozaclı hayatı”nın detaylarında; parçalanmış bir aile, ilk aşklar, hayal kırıklıkları, başarılarla çöküşlerin iç içe geçtiği günler, terapistler vardı. Türkçe çevirisi İletişim Yayınları’ndan çıkan kitap hakkında, “Hem deneyimli bir “depresif”in yaşantısı üzerinden bilgilenmek için, hem de roman niyetine okunabilecek bir kitap” tanımlaması yapılmıştı.

Yazar ve gazeteci Wurtzel’in diğer kitapları arasında şunlar bulunuyor:

  • Bitch: In Praise of Difficult Women (1998)
  • More, Now, Again (2001)
  • Creatocracy: How the constitution invented Hollywood (2015)

(HABER MERKEZİ)