Lohusa kıyafetlerimi ne zaman giymeye başlamalıyım?

Google Haberlere Abone ol

Hamilelik döneminde anne vücudundaki değişiklikten kaynaklı vücut ısısı da normal döneme göre değişiklik göstererek yükselmektedir. Buna karşılık anneler devamlı terlemektedir. Vücut sıcaklığı yükseldiği için sentetik ürünler tercih edilmelidir. Pamuk ve keten tarzı tasarlanan lohusa pijamalar annenin daha rahat olmasını ve terlememesini sağlayacaktır. Hamile pijamaların ne zaman giyileceği konusu annelerin ve anne adaylarının genellikle merak ettiği şeydir. Genellikle hamile lohusa pijama ilk 3 aydan sonrasında giyilirse daha sağlıklı bir durum olacaktır. Dördüncü aydan sonra annenin karın ve bel bölgesi genişlemeye başladığı için yeni kıyafetler tercih edilmeye başlanmalıdır. Bunun sonucunda da hamile pijama bakılmalıdır. Bazı anne adaylarında karın hemen belirginleşmediği için normal kıyafetler giyilebilmektedir.

Hamilelik karın büyümesi ile anneyi zorlayan bir dönemdir. Bebek kendini ortaya çıkardıktan sonra anne adayında telaş başlar ve ne giyeceğim sorusunu kendine sorar. Annenin üçüncü aydan sonra kilo alma ve basen bölgesinde genişleme olur. Bu dönemlerde yapılacak olan lohusa pijama, lohusa hamile gecelik ve hamile pijama tasarımlarının seçimine başlanmalıdır. Lohusa pijamaların kıyafet kumaşı sentetik olmalıdır. Lohusa pijama, lohusa gecelik ve hamile pijamalar üç ya da dördüncü aydan itibaren giyilmelidir. Hamile pijamaların karın bölgesinin rahat olması gerekmektedir. Lohusa pijama anneyi sıkmamalı ve rahat ettirmelidir. Tam anlamıyla hamile pijamanın annenin bedenine göre seçilip alınması lazımdır. Lohusa pijama her şeyden önce hareketi kolaylaştırıp annelerin kan dolaşımını engellememelidir. Buna binaen hamile annelere dar kıyafetler önerilmemektedir. Seçilen hamile pijamanın gerek evde gerekse dışarıda da giyilecek tarzda olması lazım. Lohusa gecelik ve lohusa pijamanın kullanım süresi kısa olduğu için çok fazla alınması gereksiz bir durumdur birkaç parça alınan lohusa gecelik ve lohusa pijama yeterlidir.

Lohusa pijamanın giyilmeye başlanması ile kimi anne 10 haftasında kimisi 14. Ayında kimi 9. Haftasında normal kıyafet giymeyi bırakabilmektedir. Bunun sebebi kişiden kişiye göre değişmektedir. Mümkün mertebe annenin eski haline dönebilmesi iyi ihtimaldir. Özel durumlar düşünülerek lohusa gecelik modellerindeki çeşitlilik süreci geçiren anneler için kolaylık sağlamaktadır. Lohusa anneler geceleri bebekleri emzirmeleri, alt değişimi ve bebeğin uyanmasından dolayı pek çok kez hareket halindedir. Lohusa geceliğin bu noktada anneyi rahat ettirmesi gerekir. Lohusa gecelik ve lohusa hamile pijama seçiminde emzirmek çok önemli olduğu için düğmeli, kolay yoldan açılan lohusa pijama seçimi yapılmalıdır. Tüm bu ayrıntılar düşünülerek seçimler yapılmalıdır ve annelerin 3. Ya da 4. Aydan itibaren lohusa kıyafeti giymeleri gerekmektedir.

İLANDIR.