Netflix'ten sansür açıklaması: Ufak değişiklikler gerçekleştirebiliyoruz

RTÜK denetimine girdikten sonra "El Camino: Bir Breaking Bad Filmi"nin YouTube'daki fragmanını sansürleyen Netflix Türkiye konuyla ilgili açıklama yaptı. Netflix yetkilileri, içeriğin kesinti veya değişiklik olmaksızın izlenebileceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Radyo Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK) dijital alanlarda yayın yapmak için lisans zorunluluğu getirmesinin ardından Türkiye'den çekileceği konuşulan ancak lisans başvurusu yapan Netflix, ilk sansürünü "El Camino: Bir Breaking Bad Filmi"nin YouTube'daki fragmanına uyguladı. Sansürün medyada yer bulması üzerine açıklama yapan Netflix Türkiye, sansürün nedeninin üyelerin hassasiyeti olduğunu iddia ederek "Üyelerimiz söz konusu içeriği 11 Ekim 2019 itibaren herhangi bir kesinti veya değişiklik olmaksızın izleyebilecek" ifadelerini kullandı.

"Netflix Türkiye" YouTube hesabından yayınlanan "El Camino: Bir Breaking Bad Filmi" fragmanı, global "Netflix" hesabından yayınlanan fragman ile farklılık gösteriyor. Yurt dışındaki hesaplardan paylaşılan fragmandaki sigara, "Netflix Türkiye" hesabından paylaşılan fragmanda yer almıyor.

"Netflix" YouTube hesabından yayınlanan fragman:

"Netflix Türkiye" YouTube hesabından yayınlanan fragman:

NETFLİX: UFAK DEĞİŞİKLİKLER GERÇEKLEŞTİREBİLİYORUZ

Sansürün medyada yer bulması ve sosyal medyada tepkiyle karşılanması üzerine bir açıklama yayınlayan Netflix Türkiye, tanıtım amaçlı fragmanların hassas olabilecek görüntüler içermesi durumunda, pek çok ülkede ilgili fragmanlar üzerinde ufak değişiklikler gerçekleştirebildiğini belirtti. Söz konusu değişikliğin sadece fragmanda olduğunu vurgulayan Netflix Türkiye, üyelerinin söz konusu içeriği 11 Ekim 2019 tarihinden itibaren herhangi bir kesinti veya değişiklik olmaksızın izleyebileceklerini belirtti.

Netflix Türkiye'nin açıklaması şöyle:

"Tanıtım amaçlı fragmanların hassas olabilecek görüntüler içermesi durumunda, pek çok ülkede ilgili fragmanlar üzerinde ufak değişiklikler gerçekleştirebiliyoruz. Bunun amacı, söz konusu içeriği izlemeyi seçmediği halde ailesiyle birlikte Netflix’e gelecek yapımları gözden geçiren üyelerimizin beklentilerini en iyi şekilde karşılamak ve onların hassasiyetine saygı göstermek. Ancak bu yalnızca tanıtım amaçlı çalışmalarımızda başvurduğumuz bir yöntem. Üyelerimiz söz konusu içeriği 11 Ekim 2019 itibaren herhangi bir kesinti veya değişiklik olmaksızın izleyebilecek." (HABER MERKEZİ)

Etiketler dizi sansür Netflix