Garip hiçbir şey yemiyor, yavrularını geri getirin!

Altunizade Hz. Ali Camisi bahçesinde yaşayan ve 'Garip' adı verilen kedinin üç yavrusu doğumdan birkaç ay sonra kayboldu. Garip, bir haftadır yemek yemiyor ve su içmiyor. Caminin cemaati kedinin yavrularını alanlara 'geri getirin' çağrısı yapıyor.

Google Haberlere Abone ol

Baran Erbay

DUVAR - İstanbul Altunizade'de bulunan Hz. Ali Camisi'nin avlusunda yaşayan Garip adlı kedi birkaç ay önce üç yavru dünyaya getirdi. Ancak geçen hafta yavrular ortadan kayboldu. Sürekli caminin bahçesinde yaşayan ve kendileri tarafından beslenen kedinin yavruları gittiğinden beri hiçbir şey yemediğini ve içmediğini söyleyen cemaat yavruların alınıp götürülmüş olduğunu düşünüyor. Garip'i besleyenler, 'yavruları geri getirin' çağrısı yapıyor.

Altunizade Hz. Ali Camisi’nde yaşayan ve cami cemaatinin 'Garip' adını verdiği kedi, yine burada yavruladı. Ancak yavrular geçen hafta ortadan kayboldu. Garip’in yemeden içmeden kesildiğini fark eden cami cemaati, sosyal medyadan yavruları alanlara seslenerek, “Götürenler lütfen yavruları geri bıraksın. Yavrucak yemeden içmeden kesildi” çağrısında bulunuyor.

BAŞKA YAVRULARA SÜT VERMEYİ KABUL ETMEDİ

Hz. Ali Camisi'ne Garip’i görmek için gittiğimiz sırada bölgede yaşayan bir kadının yeni doğmuş annesiz başka yavru kedilere süt vermesi için onu yakalamaya çalışırken bulduk.

Garip’in götürüldüğünü duyan camii cemaati ise bu kez alan kişiyi arayıp geri getirilmesini sağladı. Onu geri getiren kadın başka yavrulara annelik yapmayı kabul etmediğini söylüyordu: "Bizdeki yavruları kabul etmedi ve emzirmedi."

Şimdi Garip hâlâ caminin avlusunda yavrularını bekliyor. Onu severek besleyen cemaat ise sosyal medyadan çağrılar yapmayı sürdürüyor: “Hasretle bekleyiş devam ediyor... Hoş görün efendim her namaz vakti gördüğümüzde içimiz parçalanıyor...”

.