Yavuz Özkan son yolculuğuna uğurlandı

Yönetmen Yavuz Özkan, Levent Camisi'nde kılınan ikindi namazının ardından düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Senarist ve yönetmen Yavuz Özkan için İstanbul'da cenaze töreni düzenlendi. Levent Camisi'nde kılınan ikindi namazının ardından düzenlenen törene, sanatçının ailesinin yanı sıra, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, oyuncu Kerem Alışık, Rutkay Aziz, Mehmet Aslantuğ ile çok sayıda sanatçı da katıldı.

Oyuncu Kerem Alışık, Özkan'ın vefatının Türk sineması için büyük bir kayıp olduğunu belirterek, "Yavuz ağabey, duruşu olan, üretkenliği, titizliği, yaratıcılığı ve usta işi yönetmenliği ile çok güzel bir yere sahipti. Bizim başka da bir hukukumuz var, aile dostum ve benim çok sevdiğim bir ağabeyimdi" dedi.

Sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, Özkan'ın önemli bir yönetmen olduğunu vurgulayarak, "1970 sonrasındaki o müthiş siyasal sinema hızlanmasındaki dönemde o da politik sinemaya atıldı. Üst üste yaptığı 'Maden' ve 'Demiryolu' filmleriyle bu türün Türkiye'de yapılmış en iyi örneklerini verdi. 1980 sonrasında askeri yönetimin hışmına uğrayarak 7-8 yıl Paris'te geçirdi. Döndü ve yine iyi filmler yaptı" diye konuştu.

Özkan'ın hastanede bir süredir tedavi gördüğünden haberi olmadığını aktaran Dorsay, "Kimse haber vermiyor. Hastalanmış eski bir dostu gidip hasta yatağında son kez görmek bir görev, ancak bu görevden mahrum kalıyorsunuz. Sonra günün birinde pat diye gidiyor. Buna isyan ediyorum, bu son zamanlarda benim birçok arkadaşım için oldu. Bizim de kabahatimiz var, teması daha iyi korumalıyız" dedi.

Oyuncu ve yönetmen Rutkay Aziz ise Özkan'ın ilkeli ve onurlu duruşuyla hep emekten yana bir dünya görüşüne sahip olduğunu ve Türk sinemasında işçi ve emekçi sınıfına seslenen önemli filmlere imza attığını dile getirdi.

Özkan'ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi. (İSTANBUL/AA)