Oyuncu Akasya Asıltürkmen’i dolandıranlar yakalandı

Akasya Asıltürkmen, aylar önce dolandırılmıştı. Vize dolandırıcıları operasyonla yakalandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oyuncu Akasya Asıltürkmen'i dolandıran kişiler yakalandı. Dolandırıcıların bugüne kadar binlerce kişiyi dolandırdığı ve aylık gelirinin yaklaşık 1 milyon 200 bin lira olduğu ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ankara Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri vize dolandırıcılarına yönelik 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.  Soruşturma kapsamında vize işlemlerinde birçok Avrupa ülkesi için resmi aracı kurum olarak hizmet veren bazı firmaların internet siteleri ve iletişim numaralarının taklit edildiğini belirleyen polis,dolandırıcıların kullandığı tüm yöntemler ile internet, telefon ve banka hesaplarındaki trafiği mercek altına aldı.

AKASYA ASILTÜRKMEN DE VİZE MAĞDURLARI ARASINDA

Akasya Asıltürkmen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, aracı kurum üzerinden yaptığı vize başvurusunun ardından kendisini telefonla arayan kişinin yönlendirmesi ile 440 lira ödeme yaptığını, dolandırıldığını ise başvuru ofisine gittiğinde öğrendiğini kaydetmişti. Ofiste kendisi gibi dolandırılan iki kişiyle de karşılaştığını aktaran Asıltürkmen, söz konusu paylaşımında, “Organize İşler’i izlediğim gün resmen hayatımda ilk kez dolandırıldım” ifadesini kullanmıştı.

(AA)