Ercan Kesal'dan 'Çukur' açıklaması: Bir aile duygusu olduğunu düşünüyorum

Ercan Kesal, Çukur dizisiyle ilgili konuştu: Aile ve mahalle duygusunun olduğunu düşünüyorum.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çukur dizisinde 'İdris Koçovalı' karakterine hayat veren oyuncu, yönetmen ve yazar Ercan Kesal, Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te takipçileriyle buluştu. Kesal, "İnsanlar içinde olmak istedikleri dünyayı severler. Çukur'un bazen içinde fazlasıyla kavga, gürültü ögeleri barındırdığı söylense de asıl onu sevdiren tarafının bu olduğunu düşünüyorum, yani bir aile ve mahalle duygusunun olduğunu düşünüyorum" dedi.

'BİR AİLE VE MAHALLE DUYGUSU OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM'

'Çukur' dizisinde 'İdris Koçovalı' karakterini canlandıran oyuncu, yönetmen ve yazar Ercan Kesal, Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te sanatseverlerle buluştu.

Pro-Za Balkan Uluslararası Edebiyat Festivali kapsamında Üsküp Yunus Emre Enstitüsü (YEE) iş birliğinde düzenlenen söyleşide, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği Misyon Şefi Yardımcısı Umut Lütfi Öztürk, Üsküp YEE Müdürü Serhat Kula, Pro-Za Balkan Festivali Müdürü Deyan Traykoski hazır bulundu. Kesal, burada yaptığı konuşmada, 2015'te Manaki Kardeşler Film Festivali'nin ana jürisinde yer aldığını ifade ederek, oyuncu ve sinemacı kimliğinin dışında Pro-Za Balkan Festivali'ne edebiyatçı ve yazar kimliğiyle de katıldığını vurguladı. İki yıldır devam eden Çukur dizisinde de rol aldığını anımsatan Kesal, "İnsanlar içinde olmak istedikleri dünyayı severler. Çukur'un bazen içinde fazlasıyla kavga, gürültü ögeleri barındırdığı söylense de asıl onu sevdiren tarafının bu olduğunu düşünüyorum, yani bir aile ve mahalle duygusunun olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Yaptığı birçok işin sebebinin 'edebiyat' olduğunu söyleyen Kesal, "Oyunculuğum da sinemayla olan ilişkim de senarist tarafım da yönetmenlik maceramın da hepsinin arkasında edebiyat var" dedi. (AA)