İmplant Uygulama Şekli ve Diş Teli Takımı Hakkında Bilgi

Google Haberlere Abone ol

İmplantların Uygulama Şekli Nasıldır?

Diş dünyasında, takma diş veya eski yapay diş teknolojini geride bırakan kalıcı ve kullanışlı implant uygulamaları, diş sorununu tamamen çözüyor. ‘Takma dişlerimi kaybettim’ veya ‘takma dişler acıtmaya başladı’, gibi sorunlar bu uygulama ile birlikte tarih olmuştur. Bütün bu sorunları tamamen ortadan kaldıran yeni teknoloji ürünü implant, diz, kalça ve bel protezi kategorisinde özel tasarlanan çalışmalardır. İmplant fiyatları kategorisinde, İnsan yağ ve et dokusu ile uyumlu üretilen bu protezler, dişlerde başarılı sonuçlar vermiştir. Sararma, kararma ve benzeri problemlerle karşılaşmayan bu dişler, İmplant fiyatları ile tercih edilen uygulamalardır.

İlk Aşama

Dişleriniz için etkili çözüm seçeneklerinden biri olan implantlar, yeni nesil çözüm seçeneklerinin en üst sırasında yer alıyor. Çekilen filmler doğrultusunda İmplant fiyatları kategorisinde gerçekleştirilen operasyonun şekli ortaya çıkmaktadır. Pratik, etkili ve kullanışlı özelliklere sahip olan bu yapay dişler, ortopedik kalça ve diz seçenekleri ile aynı özelliklere sahiptir. Bu nedenle güvenlidir. Uygulamanın haritası çıkarıldıktan sonra, anestezi ile dişin monte edileceği vida kısmı, çene kemiğine monte edilmektedir. Çenenin yapısının uyumluluğu bu kategoride önemlidir.

İlk Uygulamanın Uyum Süresi Önemlidir

Günümüzde hastaların en çok merak ettiği konulardan biri implant nasıl yapılır?, problemidir. Dişin montajlanacağı alt kısımdaki protezin uyum göstermesi en önemli konudur. Bir ay gibi bir süre zarfında bu uyumluluk meydana gelir. Bir ay içerisinde, vida şeklindeki protezin çene kemiğine olan uyumu gerçekleşecektir. Bu aşamada yiyeceklere ve içeceklere dikkat edilmelidir. 'İmplant nasıl yapılır?' konusunun en önemli aşaması tedavi aşamasıdır. Enfeksiyon riskine karşı sigara kullanımına ara verilmelidir. Diş temizliğine dikkat edilmeli ve dişlere zarar verecek gıdalardan uzak durulmalıdır. 'İmplant nasıl yapılır?' kategorisinde, tedavi süresi yedi aydır. Ancak tedavinin sonunda, ömür boyu kullanabileceğiniz dişlere sahip olacaksınız. Bu konuda güvenilir sonuçlarla hizmet veren profesyonel diş hekimleri, başarının % 95 gibi yüksek oranlara ulaşmasında etkili rol oynamaktadır. Bu işte yeterli tecrübeye sahip olmayan hekimlerin tercih edilmesi, bu başarı oranını düşürmektedir. Bu nedenle bu işte uygulama şeklinin araştırılması yeterli değildir. Bu işte isim yapmış tecrübeli hekimlerin değerlendirilmesi gerekir. ​​​​​​​Bu konuda ekstra bilgi için Alpdent’in implant fiyatları sayfasına göz atabilirsiniz.

Diş Telleri Neden Takılır?

Diş teli taktırmanız için illa bozuk bir diş sırasına sahip olmanı gerekmemektedir. Bu tedavi dişi ayrık hastalara, dişi kırık veya çıkmayan hastalara yani damak ve çene sorunları yaşayan hastalara da yapılan bir tedavi yöntemidir.

Diş Teli Çeşitleri Nelerdir?

Diş tellerinde toplam 4 çeşit diş teli bulunur. Bunlar hastanın ihtiyacına ve bozukluğuna göre hasta ve hekim tarafından ortak karar ile seçilir. Bu çeşitleri beraber tanıyalım;

Metal Braketler:

Hastalar tarafından en çok tercih edilen diş teli çeşididir. Çünkü bu braketler, bütün diş telleri çeşitleri arasında en dayanıklı diş teli çeşididir. Bu braketler yerleştirilirken hastanın ağız içi büyüklüğüne göre iç tarafa ya da dış tarafa yerleştirilir. Metal braketlerin dayanıklılık avantajının yanında estetik açıdan güzel durmama gibi bir dezavantajı bulunmaktadır. Ayrıca metal braketler takıldığı ilk ay rahatsızlık çekebilirsiniz. Ancak sonradan alıştığınız taktirde diş tellerinin varlığını ağzınızda unutacaksınız. Tedavi süreci 2 yıl ila 3 yıl arası değişir.

Porselen Şeffaf Braketler:

Metal braketlerin estetik durumuna oranla çok daha zarif bir görüşüne sahiptir. Bu plak şeffaf diş telleri dişleri düzeltirken çene yapısında sorunlar olmasını önleyen özel bir braket türüdür. Estetik açıdan dış görünüşüne dikkat etmek isteyen veya etmek isteyen veya işi gereği etmesi gerekenlerin ( mankenler ve spikerler) bu diş telini seçmektedir. Ancak estetik açıdan güzel ve ince gözükmesi bakımını zorlaştırmakta olduğu için seçim yaparken bir daha düşünmelisiniz.

Lingual Braketler:

Daha çok yetişkinlerin kullanmayı tercih bir diş teli çeşididir. Bu diş teli dişlerin iç yüzüne yapılır ve dıştan belli olmaz. Yani dişlerinizin boğazınıza baktığı tarafa yerleştirilir. Bu diş tellerine alışma süreciniz diğer çeşitlere göre daha zorlu olur ancak bunu göze aldığınız taktirde gayet kullanılabilir bir braket türüdür.

Şeffaf Braketler:

Diğer bir ismiyle Telsiz Ortodonti olarak da bilinir. Bakımı ve takıp çıkarımındaki kolaylık diğer braket türlerine göre inanılmaz basittir. Ancak bu tellerin dezavantajı ise diğer tellere göre daha uzun süre dişlerinizde kalması gerekmektedir. Ve bu braketler yapısal olarak az bozukluk olan hastalarımda uygulanır. Şeffaf braketlerle ilgili daha fazla bilgi için Alpdentin Şeffaf Diş Teli sayfasını inceleyebilirsiniz.

İLANDIR.