Foça’da Tatil Yapmak İçin 6 Neden

Google Haberlere Abone ol

Muhteşem denizi ve coğrafyası, sakin ve kibar insanları, eşsiz yemekleri bile tatil için rotanızı Foça’ya çevirmeniz için yeterli bir neden! Yaz tatillerinizi kalabalık bir hengame içerisinde yapmaktan yoruldunuz mu? O halde siz de huzura; Foça’ya gidin! İşte Foça’da tatil yapmanız için 6 güçlü neden! Foça Otelleri sizin için sıraladı.

Not: Foça’nın eski ve yeni olmak üzere ikiye ayrıldığını belirtelim. Elbette Yeni Foça da görülmeye değer ancak önerilerimiz Eski Foça üzerinedir.

1- Akdeniz Fokları

Nesli maalesef tükenmekte olan Akdeniz foklarını görme fırsatını yakalayabilirsiniz. Akdeniz foklarının evi Siren Kayalıkları’nda ve şanslı tatilciler fokları görme şansını elde ediyor. Şansınızı denemek için bile rotanızı Foça’ya çevirebilirsiniz. Çünkü Akdeniz foklarının yaşayabildiği tüm dünyadaki 4 yerden biri de Foça ve sayıları her geçen gün azalıyor. Canlı olarak görme fırsatını yakalayan nadir insanlardan biri olabilirsiniz.

2- Nostaljik Sokaklar

Tatilini yatarak geçirmeyi sevenler bile Foça’ya gittiğinde kendini taş evlerle dolu nostaljik sokaklarını gezerken buluyor. Üstelik inanılmaz sakin ve huzurlu bir bölge olması bu sokakları belki de çok daha çekici kılıyor. Akşam yemeklerinden, sabah kahvaltılarından sonra yürüyüşlerinizi eşsiz bir görünüm sunan Foça sokaklarında yapabilir, tüm yılın stresinden kolayca kurtulabilirsiniz. Belki de İzmir’in en huzurlu yeri olan Foça halen eski zarafetini koruyabiliyor. İleride yozlaşan beldeler listesine girer mi, bilmiyoruz ama henüz girmemişken bu atmosferi yaşamanızı öneririz.

3- Beşkapılar Kalesi ve Surları

Biraz da tarih kokusu almak lazım! Beşkapılar Kalesi ve Surları mutlaka görmeniz gereken yerler arasında bulunuyor. Bölgeyi gezdiğinizde eski dönemde Foça’ya girişi sağlayan ve kaleye adını veren beş adet kapıyı da göreceksiniz. Ayrıca antik dönemde bu bölgeyi koruduğuna inanılan Athena Tapınağı da burada yer alıyor. Tarihi dokuyu çok net bir şekilde hissedebilirsiniz. Açıkçası bu bölgede kalıntıların çok iyi korunduğu konusunda tereddüt edebilirsiniz ki haklılık payınız var. Fakat kalıntıları olduğu gibi, olduğu yerde görmek de bambaşka bir haz!

4- Kozbeyli Köyü

Onlarca köy arasından neden Kozbeyli Köyü’nü Foça’da bir tatil yapmanız için nedenler arasına ekledik? Hemen yanıt verelim, çünkü Foça’nın kendine has dokusunu en net şekilde hissedebileceğiniz yer bu köydür. Ayrıca adını mutlaka duymuş olduğunuzu düşündüğümüz, ünlü Şakir’in yerinde dibek kahvesi içme şansınız da var. Kahve molası sonrasında ara sokaklarda mutlaka bir gezinti yapın. Ne demek istediğimizi be köyün neden bu sıralamaya girmeye hak kazandığını kendiniz de göreceksiniz.

(Her şeyi açıklamayalım, bazıları da tatilinizin sürprizi olsun!)

5- Tekne Turuyla Foça Adaları

İzmir’de tatil yapılır da, tekne turuna çıkılmaz mı? Birbirinden sevimli teknelerle eşsiz bir tekne turuna çıkabilirsiniz. Rotanız Foça’nın kendine has adaları olacak. Tekne turlarının rotası sırasıyla şöyle oluyor:

-Orak Adası

-Siren Kayalıkları (Akdeniz foklarının yaşadığı yer)

-İncir Adası

Tekne turları genellikle sabahları 10:00 ila 11:00 arasında yapılıyor. Ancak bir de günbatımı turları var. Sabah turunu kaçıranlar için cazip bir alternatif oluyor. Güneşin batarken denize yansıması ve muazzam bir atmosfer sunduğu için günbatımı tekne turlarının da gayet cazip bir seçenek olduğu aşikar.

6- Yeryüzü Pazarı

Foça’nın kendine has içecek ve yiyeceklerini tatma şansını en zengin seçeneklerle sunan Yeryüzü Pazarı oluyor. Uygun fiyatlarla karnınızı doyurabileceğiniz cazip bir seçenek ve her Pazar günü saat 08:30’da kuruluyor, akşam 18:00’e kadar açık kalıyor. İster kahvaltıya, ister öğle yemeğine, isterseniz akşam yemeğine gidin! Pazarda satın alıp evinize de götürebileceğiniz organik meyve ve sebzeler, reçeller, peynir çeşitleri, zeytinyağı çeşitleri de var.

İLANDIR.