Siyah aslan montaj çıktı

'Tek kalan siyah aslanın bulunduğu' iddia edildi. Fotoğrafın sahte olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medyada paylaşılan fotoğrafların dünya üzerinde bir tane kalmış ve nesli tükenmiş olan siyah aslanı gösterdiği iddia edildi.

Facebook’ta “Tuhaf Bilgiler” isimli sayfa tarafından paylaşılan fotoğraflar 156 kez paylaşıldı ve 459 beğeni aldı. İddia görsel aynı zamanda “Haberler.com” isimli Facebook sayfası tarafından da paylaşıldı ve 128 paylaşım ile 2 bin beğeni aldı.

teyit.org tarafından yapılan açıklamaya göre, fotoğrafların nesli tükenmiş olan siyah aslanı gösterdiği iddiasının doğru olmadığı, siyah aslanları gösteren fotoğrafların montajlanarak hazırlanmış olduğu ortaya çıktı.

Fotoğrafların orijinalinde aslanların siyah değil sarı renkte olduğu görülebiliyor. Fotoğrafları montajlayan kişi, fotoğrafları paylaştığı DevintArt hesabında görsellerin montajlandığını “Hep siyah aslan görmek istemişimdir” ifadeleriyle belirtmiş. Fotoğraflar bir DeviantArt kullanıcısı tarafından montajlanarak hazırlanmış.

Bu aslanların ismi “black maned ethiopian lion” yani “siyah yeleli Etiyopya aslanı” olarak da geçiyor. National Geographic’in konuyla ilgili yazısında siyah yeleli Etiyopya aslanlarının çok nadir bulunduğu ve 2016 yılında yapılan araştırmada dünyada sadece 50 tane kaldığı belirtiliyor. 2015 yılında yayımlanan Kenya’dan bir haber kanalının haberine göre de Etiyopyalı siyah aslanlar yaşam alanlarını kaybetmeleri sebebiyle nesli tükenme tehlikesi altında. (Kaynak)

Etiketler siyah aslan