Legolardan protez kol tasarladı

19 yaşındaki biyomühendislik öğrencisi David Aguilar, legolardan protez kol tasarladı. Aguilar tasarısı için, "İhtiyacı olan insanlara kendilerini normal hissetmelerini sağlayacak ücretsiz protezler sağlamak istiyorum" diyor .

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Katalonya Üniversitesi'nde biyomühendislik öğrencisi olan 19 yaşındaki David Aguilar, legolardan protez kol tasarladı. Nadir görülen genetik bir durumdan ötürü sağ kolunun dirsekten aşağısı olmayan Aguilar, legolardan protez kol tasarısını ilk kez 9 yaşında düşündüğünü söylüyor.

Aguilar daha çocuk yaşta, "ihtiyacı olan insanlara maddi olarak ulaşılabilir biyonik protez uzuvlar yapmayı kafasına koyduğunu" söylüyor.

"Çocukken yaşıtlarımın yanında oldukça gergindim çünkü farklı olduğuma inanıyordum. Ama bu beni hayallerimden vazgeçirmedi" diyen Andorralı genç tasarladığı protez kol modelini zaman içerisinde geliştirmeyi başardı.

Youtube'da "Hand Solo" isimli bir kanal açan Aguilar tasarladığı modelleri diğer insanlar ile paylaşıyor ve onlara ilham vermeyi hedefliyor.

Aguilar, "İhtiyacı olan insanlara kendilerini normal hissetmelerini sağlayacak ücretsiz protezler sağlamak istiyorum. Hem zaten, normal dediğiniz nedir ki?" diyor. (Kaynak: euronews)