Ankara İş İlanları Sitesi

Türkiye’nin başkenti ve en kalabalık nüfusa sahip olan 2.kenti olan Ankara, iş imkânları bakımından oldukça fazla seçeneğe sahip olan bir şehir olarak görünüyor. Ülkemizin ekonomisinde önemli yer tutan hemen her sektörün merkezlerinin ya da şubelerinin bulunduğu kent, Ankara’da yaşayan veya şehir dışından Ankara’ya gelmeyi düşünen kişilere farklı pozisyonlarda iş olanakları sunuyor.

Google Haberlere Abone ol

Türkiye’nin başkenti ve en kalabalık nüfusa sahip olan 2. kenti olan Ankara, iş imkânları bakımından oldukça fazla seçeneğe sahip olan bir şehir olarak görünüyor. Ülkemizin ekonomisinde önemli yer tutan hemen her sektörün merkezlerinin ya da şubelerinin bulunduğu kent, Ankara’da yaşayan veya şehir dışından Ankara’ya gelmeyi düşünen kişilere farklı pozisyonlarda iş olanakları sunuyor.

Ankara’da Değerlendirebileceğiniz İş İlanları ve İş İmkânları

Ankara’da çalışan nüfusun %75-80’lik bölümünün hizmet sektöründe görev yaptığı görülüyor. Ülkemizin başkenti olması nedeniyle bürokratik kurumların ve yabancı elçiliklerin vb. yoğun olarak bulundukları Ankara, hizmet sektöründe faaliyet gösteren firmalar için en uygun ortamı sağlayan kentlerin başında geliyor. Ankara’da çalışan nüfusun yaklaşık %25’lik bölümü ise sanayi ve imalat sektörlerinde görev yapıyorlar.

Hizmet sektöründe faaliyet gösteren işletmeler genellikle ticaret alanında hizmet veren firmalardan oluşuyor. Dolayısıyla pazarlama ve satış departmanlarında görev yapan yönetici, personel, planlamacı gibi çok sayıda kişi Ankara hizmet sektöründeki firmalar tarafından istihdam ediliyor. Tabi restoran, cafe, bar vb. yerlerde temizlik personeli, aşçı, güvenlik görevlisi gibi pozisyonlarda görev yapan kişilerin sayısının da bir hayli fazla olduğunu söyleyebiliriz.

Ankara’nın Orta Anadolu kentlerine göre hatta dünya çapında kıyaslama yapılırsa tüm dünya kentlerine göre oldukça gelişmiş bir sanayisi bulunuyor. Siteler bölgesinde ve benzeri bölgelerde yoğunlaşan fabrikalar ve imalathaneler, vasıfsız işçilerden tutun da teknikerler, mühendisler, yöneticiler gibi farklı pozisyonlarda/departmanlarda personel çalıştıran işletmeler olarak görünüyorlar.

Tarım alanında da ülkemizin koşullarında önemli bir seviyede bulunan Ankara, gelişen teknolojiye ve gelişen tarımsal yöntemlere en hızlı biçimde uyum gösteren ilimiz konumunda bulunuyor. Yani tarım sektöründe çalışan kişilerin sayısı da oldukça fazla ve çeşitli pozisyonlarda görev yapıyorlar. AR-GE üzerine yoğunlaşan işletmelerde ziraat mühendisleri ve diğer dallardaki mühendisler, teknikerler ve diğer araştırmacılar görev yapıyor. Tarım sektöründe bulunan üreticilerin ve küçük işletmelerin istihdam ettikleri kişiler ise üretimde çalışan vasıfsız işçilerden başlayarak işletmelerin yöneticisi konumuna ulaşana dek pek çok ara pozisyonda görev alıyorlar.

Ankara İş İlanları - Diğer Sektörler

İnşaat sektörü Ankara’da en çok istihdam yaratan sektörlerden birisi olarak görünüyor. Ankara’da 2015-2017 yılları arasında her yıl gerçekleşen (yeni) konut satış rakamı, 15 bin civarında bulunuyor. Son yıllarda eğitim ve sağlık alanında yapılan yatırımlarla ve yaptığı atılımla dikkati çeken Ankara, inşaat sektöründe de önemli bir ivme kazanmış gibi görünüyor. Eğitim ve sağlık sektörüyle birlikte inşaat, bilişim ve otomotiv sektörleri, şehirde en yüksek istihdam yaratan sektörler arasında bulunuyorlar. Öne çıkan sektör sayısının ve bu sektörlerde hizmet veren firma sayısının fazla olması, hemen her pozisyonda ve farklı seviyelerde çalışanların istihdam edilmesini sağlıyor.

Sonuç olarak Ankara’daki çalışanların ve Ankara iş ilanlarının hemen her sektörden olduğunu ve bu çalışanların ya da iş ilanlarının farklı kademelerde/pozisyonlarda çalışan kişiler ya da çalışması istenen kişileri arayan ilanlar olduğu söylenebilir.

Ankara İş İlanlarına Nereden Ulaşabilirsiniz?

İş ilanlarını takip etmenin en kolay yolu, diğer birçok alanda olduğu gibi internet üzerinden ulaşabileceğiniz kaynakları takip etmek olarak gösterilebilir. İnternetteki iş ilanı siteleri (iş bulma siteleri), ilanları güncel tutan ve kolay bir şekilde iş başvurusu yapmanızı sağlayan siteler olarak görünüyorlar. Tabi internet üzerinden iş başvurusu yapmaya karar verdiğinizde “gizlilik” unsuruna önem veren bir iş ilanı sitesiyle çalışmayı tercih edebilirsiniz. Yayınladığı iş ilanı sayısı en fazla olan ve tüm sektörleri kapsayan, adayların kişisel bilgilerinin korunmasına büyük önem veren secretcv.com adresi, Ankara iş ilanları ve diğer illerin iş ilanları söz konusu olduğunda öne çıkmayı başaran bir site.

Veritabanında 22 milyon adayın CV’sini bulunduran secretcv, siteye kayıtlı bulunan 60 binden fazla firmanın ve diğer firmaların eleman ihtiyacını karşılıyor. Ücretsiz olarak CV hazırlayabildiğiniz sitede iş ilanlarına başvurma ve eleman arayan firmaların CV’nizi görmelerine izin verme şansınız bulunuyor.

İlanların sayısı ile çeşitliliği bakımından en iyi iş ilanı sitesi olarak görünen secretcv.com adresi, Ankara iş ilanları sayfasından kendisine uygun bir iş bulmak isteyen kişiler için en uygun seçenek olarak gösterilebilir.

İLANDIR.