Ayşe Kulin: Mektup Gülriz Sururi'ye değil bana ait

Ayşe Kulin, bir yazısının sosyal medyada Gülriz Suriri'ye aitmiş gibi paylaşıldığını duyurdu. Kulin, 31 Aralık günü hayatını kaybeden Sururi'den Müjdat Gezen'e yazılmış gibi paylaşılan metnin kendisine ait olduğu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yazar Ayşe Kulin, Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan yazısının Gülriz Sururi'den Müjdat Gezen'e yazılmış gibi paylaşıldığını belirtti. 1 Ocak'ta Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan 'Bu bir aşk mektubudur' başlıklı yazısının Sururi'ye değil kendisine ait olduğunu belirten Kulin, "Yanlışlık eşlerimizin her ikisinin de adının Engin olmasından kaynaklı" dedi.

Mektubu Müjdat Gezen için yazdığını vurgulayan Kulin açıklamasında, "Sevgili Cumhuriyet Okurları, 1 Ocak salı günü Cumhuriyet'in ikinci sayfasında Müjdat Gezen için yazdığım 'Bu bir aşk mektubudur' adlı yazı, iki gündür sosyal medyada aramızdan ne yazık ki ayrılmış olan Gülriz Sururi'den Müjdat'a gönderilmiş bir mektup olarak yayımlanmaktadır. Yanlışlığın eşlerimizin her ikisinin de adının Engin olmasından ve benim, 'Bu mektubu sana Engin'den gizli yazıyorum çünkü o beni sadece ona âşığım zannediyor' ifademden kaynaklandığını tahmin ederek, okurlarıma açıklama yapma gereğini duydum" dedi.

Cumhuriyet'teki yazının kendisine ait olduğunu söyleyen Kulin, "Bir gün önce ben o yazıyı kaleme alırken Sevgili Gülriz hayatta olaydı, yazımın altına imzalarımızı birlikte atardık, çünkü Müjdat Gezen'i yakından tanıma şansını elde etmiş olan herkes eminim benimle aynı fikirdedir" ifadelerini kullandı.

'SEVGİLİ MÜJDAT, SENİ SEVİYORUM'

Ayşe Kulin'in sosyal medyada yanlış paylaşılan yazısında, "Sevgili Müjdat, Seni seviyorum. Bu mektubu sana Engin’den gizli yazıyorum çünkü o beni sadece ona âşığım zannediyor. Oysa ben babama benzeyen tüm insanları, elimde olmadan hep çok sevdim. Yani, böyle ayran gönüllü olmamın sebebi babamdır. Ben küçük bir çocukken, babam bana kim olursa olsun, hangi ırktan, dinden, ülkeden, şehirden, köyden gelirse gelsin, her insanın öncelikle “İyi İnsan” olması gerektiğini öğretti. Bu öğretiyi o kadar ciddiye almışım ki, merhametli, alçakgönüllü, adalet duygusuna sahip, yüce yürekli, kendilerini başkalarının yerine koyabilme hasletine sahip insanlara elimde olmadan aşk besliyorum..." cümleleri yer alıyordu.