Kadir İnanır'dan 'Selvi Boylum Al Yazmalım' tepkisi

Kadir İnanır'dan Selvi Boylum Al Yazmalım tepkisi: Aytmatov dışında konuşmak ayıptır!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kadir İnanır, "Selvi Boylum Al Yazmalım" filmi çekilirken Türkan Şoray'ın canlandırdığı Asya karakterinin kendi canlandırdığı İlyas karakterine dönmesi gerektiğini söylediği şeklindeki iddiaya tepki gösterdi.

'BIRAKSINLAR BU İŞİ'

Sözcü'den Emre Çevik'in haberine göre, İnanır "Bıraksınlar bu işi nereden çıkartıyorlar böyle bir şeyin olduğunu! O filmin her şeyi  Cengiz Aytmatov’a aittir. O film gündeme geldiği zaman ilk Aytmatov’a sorulması gerekir. Onun dışında konuşmak ayıptır, saygısızlıktır!" dedi.

Filmin senaristi Ali Özgentürk 40 yıl aradan sonra geçtiğimiz günlerde Türkan Şoray'ın 'filmin sonunda star stara döner' diyerek filmin sonunun değişmesini istediği şeklindeki sözlerine Türkan Şoray, "Ben sinema emekçisiyim. Kendimi hiç star olarak görmedim ki böyle bir şey söyleyeyim" diye yanıt vermişti.

'O KONUYA GİRMEK İSTEMİYORUM'

İnanır yeni filmi için, "Yakın zamanda vizyona girecek. İçime sinen bir proje olmasaydı yer almazdım” derken Müjdat Gezen ve  Metin Akpınar’ın ifadeye çağrılması hakkında yöneltilen soruya ise, "O konuya girmek istemiyorum" yanıtını verdi.