Netflix ile 'Şeytan' davası çözüldü

Satanist grup, 'Netflix'in keçi başlı Baphomet heykelini izinsiz kullandığını' iddia etti. Görülen dava sonuçlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Satanistlerin Sabrina dizisindeki heykel yüzünden Netflix'e açtığı 50 milyon dolarlık dava uzlaşmayla çözüldü. Öncelikle Netflix, keçi başlı şeytani Baphomet heykelinin itibarını iade edecek. Buna ne çapta bir ödemenin eşlik ediyor olabileceği ise açıklanmadı.

'Satanist Tapınak' isimli grup, dijital film-dizi platformu Netflix ile Warner Bros'a, kendi heykellerinin neredeyse aynısını bir dizide izin bile almaksızın kullandığı için 50 milyon doarlık tazminat talep etmişti.

CADI DİZİSİNİN ZALİM ŞEYTANI, SATANİSTLERİ KIZDIRDI

Söz konusu dizi "The Chilling Adventures of Sabrina (Sabrina'nın Tüyler Ürpertici Maceraları)" ile ilgili davanın dostça yollardan halledildiğini açıklamaktan memnuniyetini' duyuran Satanist Tapınak, 'kendi Baphomet heykelinin benzersiz özelliklerinin, dizinin bundan sonra yayınlanacak bölümlerinde kabul edileceğini, bu bölümlerin halihazırda çekilmiş bulunduğunu' belirtti.

SUSMA ANLAŞMASI

Uzlaşmayla varılan çözüm anlaşmasının geri kalan bölümlerinin sessiz kalma anlaşmasına tabi olduğu ifade edildi.

Satanist Tapınak'ın kurucusu Lucien Greaves, "Medyada en abartılan bir telif hakkı davası da böylece bitti" diye tweet paylaştı.

'BİZİM ŞEYTAN SİZİN BİLDİĞİNİZ GİBİ DEĞİL'

Greaves, daha önce dava açma gerekçesini, 'bu tür dini özdeşleşmelerin dizideki gibi baba erkil, yamyamlık kültleriyle bağlantılandırılması ve bunun normalleştirilmesi' olarak çaıklamıştı. Satanist Tapınak lideri, "Bu Şeytan karşıtı kurguya o kadar gark olduk ki, pek çok insan böyle bir davayla uğraşmanın bile fuzuli olduğunu düşünüyor" demişti. (Kaynak: Sputnik Tr)