Telegraph'ta Ankara övgüsü: İstanbul'u unutun!

Daily Telegraph'ın seyahat yazarı Terry Richardson son makalesinde Ankara'ya övgüler düzdü. "İstanbul'u unutun" denilen makalede, Ankara'da kaleiçindeki sokakların Tudor dönemini aratmadığı, kentin tarih ve yemek meraklıları için mutlaka görülmesi gerektiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiliz gazetesi Daily Telegraph'ın seyahat yazarı Terry Richardson, son makalesinde Ankara'yı tanıttı. "İstanbul'u unutun, Türkiye'nin az bilinen başkenti Ankara'yı neden ziyaret etmeniz gerekiyor?" başlıklı makalede, Ankara'ya övgüler düzüldü.

'TUDOR DÖNEMİNDEKİ SOKAKLAR GİBİ'

Ankara gezisine Kaleiçi'ne Parmakkapı'dan girerek başladığını anlatan Richardson, "İçeriye girdiğimde kendimi, İngiltere'de Tudor dönemindeki herhangi bir sokakta sırıtmayacak türden harika kireç badanalı, yarı ahşap evlerle dolu bir sokakta buluyorum" diye yazdı. Richardson, bu sokağın devamında Ankara havaları çalan sokak müzisyenleri ile karşılaştığını, yukarı tırmandığında modern Ankara'yı 'harika bir manzaradan izlediğini' belirtti.

'İSTANBUL'UN GÖLGESİNDE AMA...'

"Ankara Türkiye'nin başkenti ama ziyaretçi sayısı açısından batıdaki kuzeni İstanbul'un gölgesinde yaşıyor" diyen Richardson, Türk Hava Yolları'nın Londra'nın Gatwick Havalimanı'ndan Ankara uçuşları başlatacağını belirterek, "Peki Ankara'yı niçin ziyaret etmeli?" diye sordu.

Richardson ardından, Ankara'yı ziyaret etmek için bir dizi sebep sıraladı. İngiliz yazar eski Osmanlı köşklerinin içindeki restoranları ve manzarasıyla Kaleiçi'nin Ankara ziyaretinin 'doğal odak noktası' olduğunu belirtip, "Fakat Ankara'nın en çok görülmesi gereken yeri, Anadolu Medeniyetleri Müzesi" dedi.

'ANITKABİR'E YABANCI TURİSTLER DE GİTMELİ'

Anıtkabir'in iç turizm açısından önemli bir çekim merkezi olduğunu belirten Richardson, "Sadece modern Türkiye'nin kurucusunun hâlâ nasıl bir saygı gördüğünü deneyimlemek için bile olsa, yabancı ziyaretçiler de buraya gitmeli" ifadelerini kullandı.

Turistlere Ankara'daki Roma hamamı, Augustus Tapınağı ve bazı camileri gezmelerini tavsiye eden İngiliz yazar, "Ankara'daki hızlı büyüme yeşil alan açısından bir eksiklik anlamına geliyor" dese de, Gençlik Parkı'nın ziyaret edilmesini de önerdi.

'BALIK, KEBAP, ŞARAP...'

Richardson, Ankara'nın yemek meraklıları için de bir ilham kaynağı olduğunu yazdı. "Madrid gibi okyanustan uzak olsa da", Ankara'nın kaliteli balık restoranlarına ve çok sayıda kebap restoranına evsahipliği yaptığını, 1929'da kurulan Kavaklıdere şirketinin şaraplarının da 'mükemmel' olduğunu belirtti.

'HARİKA BİR ÜS'

Makalede, Ankara'nın orta Anadolu'yu gezmek için harika bir üs olduğu yorumu yapıldı; Kral Midas'ın mezarına, Hititlerin başkenti Hattuşaş'a, Kapadokya, Konya ve Çatal Höyük gibi noktalara yakın olduğuna dikkat çekildi. (Dış Haberler)