Türkiyeli sörfçü 5 gündür kayıp

İtalya'da denize açılan yola çıkan Deniz Ayhan Kızılinci, 28 Ekim pazar gününden bu yana kayıp. Kızılinci son paylaşımını Sciacca kentinden yapmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 3 yıldır dünya turu yapan Türkiye sörf şampiyonlarından Deniz Ayhan Kızılinci 5 gündür kayıp. Deniz Ayhan Kızılinci’nin yelkenli teknesinin fırtınadan dolayı Kalabriya bölgesindeki Catanzaro kentinde kayalıklara çarptığı ve sörfçünün pazar gününden bu yana kayıp olduğu açıklandı.

İtalya’nın birçok bölgesinde yaklaşık 5 gündür süregelen kötü hava koşulları nedeniyle de 12 kişi hayatını kaybetti. Regio Calabria Sahil Güvenlik yetkilileri, İtalyan basınında çıkan bu yöndeki bilgileri doğrularken, “Söz konusu yelkenlinin fırtınadan dolayı kayalara çarptığı haberini alır almaz Sahil Güvenlik ekipleri tekneler ve helikopterle hemen denizde aramalara başladı. Aramalara Sivil Savunma ekipleri de karadan katıldı. Fırtına, bu olaydan sonraki günlerde de devam etti. Teknenin içinde bulunduğunu tespit ettiğimiz kayıp Türk vatandaşını aramaya devam ediyoruz.” açıklaması yaptı.

SON PAYLAŞIMI İTALYA'DAN

Deniz Ayhan Kızılinci’nin Facebook’taki son paylaşımını 24 Ekim 2018’te yapmıştı 21 Ekim’de de bir ileti paylaşan Kızılinci, dört günlük kötü hava ve bir günlük fırtınadan sonra nihayet Sicilya’ya ulaştığını duyurmuştu. Paylaşımlarına göre, Kızılinci İspanya’dan İtalya’ya Ekim ayı başında geçti. (DHA)