Sıla, Ahmet Kural'ı şikayet etti: Bana şiddet uyguladı

Sıla, Ahmet Kural'dan şikayetçi oldu: Bana şiddet uyguladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sıla, Ahmet Kural'ın kendisine şiddet uyguladığını öne sürerek, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Sözcü'den Ümit Türk'ün haberine göre, Şarkıcı Sıla Gençoğlu, bir süre önce yeniden barışarak ilişkiye başladığı oyuncu Ahmet Kural tarafından darp edildiği gerekçesiyle savcılığa şikayette bulundu. Avukatıyla birlikte adliyeye gelen şarkıcı, aile mahkemesine de başvurarak, Ahmet kural hakkında 3 ay uzaklaştırma kararı aldırdı.

'AHMET KURAL’DAN ŞİKAYETÇİYİM’

Adliye önünde basın mensuplarına açıklama yapan Sıla, “İfade vermeye geldim. Ahmet Kural’dan şikayetçiyim” dedi. Sıla’nın avukatı Av. Dr. Rezan Epözdemir ise evde yaşanan bir darp, cebir, psikolojik şiddet, hakaret ve tehdit olayının yaşandığını belirterek, şunları söyledi:

"Aile mahkemesi uygun gördü, fiziki şiddet nedeniyle ilgili kanun gereği başta uzaklaştırma olmak üzere koruma kararı verdi. Hak arama özgürlüğümüzü kullandık. Bununla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayetçi olduk. Başsavcılık makamı da Sıla Hanım'ın müşteki sıfatıyla ifadesine başvurdu. Evde yaşanan bir darp, cebir, psikolojik şiddet, hakaret ve tehdit eksenli bir soruşturma. Artık bundan sonra top yargıda."

Epözdemir, mahkemenin Ahmet Kural aleyhine dün itibariyle 3 aylık bir koruma kararı verdiğini ve bu kararın, "evden ve iş yerinden uzaklaştırma ile kitle iletişim araçlarıyla rahatsız etmeme" yönünde olduğunu da sözlerine ekledi.

'KAFAMA KÜL TABLASIYLA VURDU'

Haber Global’da Selahattin Günday'ın haberine göre, olay 29 Ekim’de Ahmet Kural’ın evinde saat 04.00 sularında gerçekleşti. Ahmet Kural'ın alkollü olduğu belirtildi. Sıla’nın kendi ifadelerinde "Yerlerde sürüklendim, kafam duvarlara vuruldu. Kaçmaya çalıştığım sırada, Ahmet Kural tekrar yakaladı ve kafama kül tablasıyla vurdu. Yoğun hakarete maruz kaldım. Yaklaşık 45 dakika sürüyor bu saldırı" dedi.

AVUKAT EPÖZDEMİR: FOTOĞRAFLARI VE DELİLLERİ SAVCILIĞA SUNDUK

Başvuru sonrası NTV yayınına katılan avukat Epözdemir, “Ağır bir fiziki müdahale var. Sıla Gencoğlu, fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalmış. Vücudunda morluklar var. Doktor raporu aldık şikayette bulunduk. Hukuk devletinin gereği olarak hak arama özgürlüğümüzü kullandık” dedi.

Sıla ve Ahmet Kural arasındaki kavganın iki gün önce gerçekleştiğini ve şikayet sonrası soruşturma yürütüldüğünü belirten Epözdemir, “Rapor, fotoğraflar ve bütün delilleri sunduk, bundan sonra başsavcılığın takdiri önemli” dedi. Epözdemir ayrıca, 3 aylık koruma kararını, gerekli koşulların oluşması halinde yeniden talep edebileceklerini belirtti.

Epözdemir, "6284 sayılı kanun (Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun) 5. Maddesi uyarınca şiddet, fiziki şiddet nedeniyle hak arama özgürlüğümüzü kullandık. Akabinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayetçi olduk. Başsavcılık makamı da bugün Sıla Hanım'ın ifadesine başvurdu müşteki sıfatıyla. Evde yaşanan bir darp, cebir, psikolojik şiddet, hakaret ve tehdit eksenli bir soruşturmamız oldu. Hak arama özgürlüğümüzü kullandık, hukuk devletinin gereği olarak. Artık bundan sonra top yargıda, yargı bir karar verecek. Evden uzaklaştırmadan kitle iletişim araçlarıyla rahatsız etmemeye kadar geniş alanda bir uzaklaştırma kararı verildi" dedi.

Avukat Epözdemir, bu kararın aşılıp aşılmadığı şeklindeki bir soru üzerine ise “İnşallah aşılmaz. Aşılırsa bunun disiplin hapsi var” ifadelerini kullandı.

.

SILA: BANA UYGULANAN KORKUNÇ ŞİDDET KARŞISINDA SESSİZ KALMAMAYI SEÇİYORUM

Instagram hesabından Ataol Behramoğlu'nu "Yaşadıkalrımdan öğrendiğim bir şey var" dizesini paylaşan Sıla, şu açıklamayı yaptı:

"Merhaba, bazen cümleye başlamak çok zor olabiliyor. Galiba en doğrusu konuya direkt girmek. Hayatımdaki insanın fiziki şiddetine maruz kaldım. Bu, fiziki hasarı bir yana insanın kadın tarafını darmadağın eden bir olaymış. Hayatta geldiğiniz yer, başarılarınız ya da oluşturduğunuzun bir anda önemsiz kaldığı yıkıcı bir deneyimmiş. Bu ülkede bugüne kadar ne kadar şiddet mağduru kadın varsa, gözlerinin gözlerinize değdiği bir anmış. Artık ne yazık ki biliyorum, çok kolay değil sokağa çıkıp “Ben şiddete uğradım” diye bağırmak. Ama şunu da biliyorum ki ben de susarsam önce kendime, sonra da bu ülkenin kadınlarına, şiddete karşı insanlarına haksızlık etmiş olacağım. Bu nedenle başıma gelen olay üzerine susmama kararı aldım. Yasaların bana verdiği hakları kullanacağım. Hiç bir ceza, yaptırım benim yaşadığım kabusu hayatımdan silmeyecek, bunu çok iyi biliyorum. Ama bu hayatta şarkılarla, kelimelerle bir iletişim kurabildiysek ve kendimi biraz anlatabildiysem, gücümü kendim kadar sizlerden aldığımı da biliyorsunuzdur. Bana uygulanan korkunç şiddet karşısında dilsiz kalmamayı seçiyorum. Bazıları hiç sevilmeyi öğrenememiş olabilir ama bence aşkın bununla hiç bir ilgisi yok!"

Avukat Epözdemir: Sıla kendini duvardan duvara mı vurdu?Avukat Epözdemir: Sıla kendini duvardan duvara mı vurdu?

Yapı Kredi Bankası: Ahmet Kural ile iş birliğine devam etmeyeceğizYapı Kredi Bankası: Ahmet Kural ile iş birliğine devam etmeyeceğiz

Ahmet Kural: Tüm kadınlardan özür dilerimAhmet Kural: Tüm kadınlardan özür dilerim

Naz Çekem: Ahmet Kural parmağımı kırmıştıNaz Çekem: Ahmet Kural parmağımı kırmıştı

Sıla, Ahmet Kural'ı şikayet etti: Bana şiddet uyguladıSıla, Ahmet Kural'ı şikayet etti: Bana şiddet uyguladı

Ahmet Kural: İddiaların hiçbirini kabul etmiyorumAhmet Kural: İddiaların hiçbirini kabul etmiyorum

DAHA ÖNCE DE TOKAT ATTIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Sıla ile oyuncu Ahmet Kural'ın sekiz ay önce birlikteliklerini noktalamıştı.  Şubat ayında Ahmet Kural'ın, Sıla'ya tokat attığı, 38 yaşındaki şarkıcının ise bunu affetmediği öne sürülmüştü.

.