Gülse Birsel: Emeklilikte yaşa takıldım

Gülse Birsel, emeklilikte yaşa takıldığını söyledi. Birsel, 53 yaşında emekli olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gülse Birsel, emeklilikte yaşa takıldığını söyledi. 1996 yılında sigortalı olduğunu söyleyen Birsel, muhabirlik yaptığı dönemlerde sigortasız çalıştırıldığını ifade etti.

Hürriyet'teki köşesinde "SGK’nın söylediğine göre 53 yaşını beklemem lazım" diyen Birsel şöyle devam etti: Tabii bu işin sıkıntısı ve dile getirilen haksızlık şu: Ben 1996'da işe girmeseydim, 3 sene boş oturup 1999'da çalışmaya başlasaydım, muhtemelen şu an tıkır da tıkır emekli maaşı alıyordum! Ki esasında saçma olan da bu uygulama. Ben bu halimle, bu yaşımda niye devletten emekli maaşı alayım kardeşim? En azından özel sektör, memurluk ve masabaşı işler için en verimli yıllar, en tecrübeli, üstelik enerjimizden de kaybetmediğimiz dönemler.

Aslına bakarsanız masabaşı işler için ben 53'ü bile biraz genç bulurum. Sanki kadın için en az 55-57, erkek için 57-60 filan mantıklı geliyor. Ha, bakın, bedenle çalışılan meslekleri ayrı tutmak lazım. Orada yıpranma, verimli yaş aralığı bambaşka. Yani elbette burada işçiyle memuru birbirinden ayırmak lazım. Hatta şu an devlet katkısıyla çok avantajlı hale gelmiş bireysel emekliliklerde bile bunu yapmak, beden çalışması gerektiren mesleklere belki devlet katkısının yükselmesi lazım.